Спецполицаи от ГДБОП атакуваха внезапно старата мандра край жп гарата

...
Спецполицаи от ГДБОП атакуваха внезапно старата мандра край жп гарата
Коментари Харесай

Удар! ГДБОП разкри огромна нелегална фабрика за цигари в бивша мандра край Карнобат

Спецполицаи от ГДБОП нападнаха ненадейно остарялата мандра край жп гарата на Карнобат, където се натъкнаха на невиждана от зората на Демокрация фабрика за незаконно произвеждане на цигари. По своите мащаби цехът съперничел на този в Крайморие, благосъстоятелност на банкрутиралия тв необут Емил Райков в интервала 1995-1997 година

Мястото е било основен пункт, където са се товарили цели тирове от контрабандното произвеждане, написа Флагман.

По-стресиращото в този случай обаче е, че остарялата държавна мандра на Карнобат е приватизирана преди доста време от сегашния кмет на града Георги Димитров и по документи обектът се води благосъстоятелност на сина му Иван на който управникът е трансферирал бизнеса си от 2007 година, откогато е отпред на Общината.

Потвърждение за течащите и сега разпити и обиски от ОД на Министерство на вътрешните работи в Бургас няма. Директорът старши комисар Калоян Калоянов не подвига телефона, с цел да се откри какви са мащабите на незаконното произвеждане, благосъстоятелност на проведената незаконна група.

Злите езици настояват, че от през вчерашния ден, откакто е разбрал за протичащото се в мандрата кметът е излязъл в болнични и е напуснал града. Това обаче се оказа погрешно. Георги Димитров съобщи: „ В отпуска съм отпреди една седмица и съм напълно наоколо до България, осведомен съм за протичащото се на територията на мандрата. Синът ми Иван фактически се води притежател и допреди 3-4 години използваше огромния завод за произвеждане на дървени въглища. Имаше обвинявания, че замърсява околната среда с технологията, която употребява и с цел да не бъдем одумвани от обществеността – той като мой наследник, и аз като кмет, взехме решение да преустановим производството. След това пространствата бяха отдадени чартърен на трето лице. Какво се е случвало там, не е наша отговорност. Вчера синът ми е бил разпитан – посочил е всички документи, след което е освободен. Има арестувани лица, само че те са свързани с наемателя на мандрата. Ще диря правата си по законов ред, в случай че някой си разреши да петни моето име и на сина ми”, сподели кметът по телефона.

Припомняме, че през вчерашния ден бе обявено за разрушен контрабанден канал за незаконни цигари в Слънчев бряг. Арестуван бе пловдивският транспортен необут Илиян Шаханов и двамата му гардове.

На този стадий не е ясно дали двата случая са свързани, само че по всичко наподобява, че това е по този начин, тъй като акцията в Карнобат е осъществена часове след задържането на Шаханов, който съгласно прокуратурата е взел участие в логистиката и транспортирал цигарите посредством рейсовете си.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР