Специя победи с 2:0 у дома Милан в мач от

...
Специя победи с 2:0 у дома Милан в мач от
Коментари Харесай

Специя шокира Милан и направи важна крачка към спасението

Специя победи с 2:0 вкъщи Милан в мач от 35-ия кръг на Серия А. До 75-ата минута резултатът беше 0:0, само че в заключителните минути „ бианконерите “ вкараха два безответни гола и се поздравиха с скъпи три точки. Автори на попаденията бяха Пжемислав Вишневски и Салваторе Еспозито.

С успеха Специя събра 30 точки, колкото има и Верона. Двата тима са 17-и и 18-и в класирането. При оставащи три кръга съвсем несъмнено един от тях ще се избави.

В същото време Милан получи голям удар по упоритостите си за топ 4 в крайното класиране. „ Росонерите “ остават пети в класирането с 61 точки, на 2 зад четвъртия Интер и на 4 зад третия Лацио.

В 8-ата минута шансът беше на страна на домакините. След удар на Сандро Тонали топката срещна левия непряк дирек.

Четвърт час след началото Специя имаше съществени искания за дузпа поради игра с ръка на Томазо Побега в наказателното поле. Наложи се намесата на ВАР, с цел да се откри, че няма нищо неправилно в тази ситуация.

В средата на първата част Тео Ернандес си настройки топката и насочи доста мощен удар по посока вратата на Бартломей Драговски, само че стражът съумя да избие в корнер.

Секунди по-късно Келвин Амиан получи късмет да стреля с глава, само че изпрати топката над напречната греда. Така нулевото тъждество се резервира след първите 45 минути.

В 56-ата минута някогашният футболист на Левски Мехди Бурабия опита шанса си с шут от сериозна отдалеченост, който обаче не беше прецизен.

В ответната офанзива Браим Диас уцели гредата. В 68-ата минута вратарят на „ росонерите “ Майк Менян се регистрира със страхотна интервенция, спасявайки удара на Мбала Нзола.

Четвърт час преди приключването на постоянното време топката се спря в гредата и след удар на Келвин Амиан. Той засече центриране от ъглов удар. Последва обаче рикошет във Фоде Бало-Туре, а Пжемислав Вишневски вкара отблизо разстояние. Така Специя излезе напред в резултата.

Милан едвам се бе съвзел от гола, когато домакините удвоиха преднината си. В 85-ата минута Салваторе Еспозито извърши съвършено директен свободен удар, означи и значително постави точката на разногласието.

Милан нямаше сили и време да отвърне. Резултатът се резервира неизменен до самия край и Специя се поздрави с трите точки.

В идващия кръг от Серия А миланци гостуват на Сампдория, до момента в който Специя се изправя против Лече. Преди конфликта със Сампдория, Милан има да изиграе реванша против Интер в полуфиналите на Шампионска лига. 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР