Специфичното при войнишкия боб е, че се готви за повече

...
Специфичното при войнишкия боб е, че се готви за повече
Коментари Харесай

Ст. сержант Андрей Гуглев: Специфичното при войнишкия боб е, че се готви минимум 3 часа

Специфичното при войнишкия фасул е, че се готви за повече хора, нужни са повече материали – пресни зеленчуци, прекрасен фасул, който се готви към 3 часа най-малко.


Това сподели в изявление за БГНЕС старши сержант Андрей Гуглев от военно формирование 52480.


В Националния военноисторически музей (НВИМ) стотици хора се стекоха на дегустация на обичайна войнишка фасул супа, която сготви точно старши сержант Гуглев, който показа, че от 25 години се занимава с войсковото хранене.


" Хубаво е бобът да се накисне преди този момент, с цел да може по-лесно да се свари “, означи той и добави, че нужните артикули са лук, джоджен, моркови, домати, зелени и червени чушки, както и целина. „ С пресни и хубави артикули, става прекрасен фасул “, безапелационен е старши сержант Гуглев.

Той акцентира, че най-много има значение какъв е бобът, тъй като има подобен, които се вари елементарно, само че има и фасул, който се вари мъчно. „ Най-важното е бобът, естествено “, съобщи старши сержант Гуглев, който беше приготвил за днешното събитие обичайната войнишка фасул супа за 500 души.

„ Ние разполагаме в този момент с нова кухня, която е полева. Тя е от 2004 година в редовете на Българската войска. Такива има две в Българската войска, които са доста хубави, те са със специфичен елемент, с две фурни, с котлони, с всичко, което е належащо. До 500 индивида могат да се нахранят. Това е долу-горе един батальон “, изясни още той.

Старши сержант Гуглев добави, че през днешния ден хората идват особено поради фасул чорбата. „ Мисля, че доста им харесва. Ето, и още, и още хора идват. И несъмнено към този момент ще привърши, на привършване е “, уточни той.

Старши сержант Гуглев пожела на всички българи по случай Деня на храбростта и празника на Българската войска доста здраве и шанс. „ На всички празнуващи – именици, рожденици, овчари, тъй като Свети Георги е огромен празник, ярък празник, приветствам всички от все сърце “, заключи той. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР