Специално за “Труд д-р Людмила Емилова продължава своята поредица на

...
Специално за “Труд д-р Людмила Емилова продължава своята поредица на
Коментари Харесай

Пътят към здравето се отваря първо в мислите

 34-1

Специално за “Труд ” доктор Людмила Емилова продължава своята поредност на дълголетието. Тя е доктор с три специалности – вътрешни заболявания, кардиология и ревматология и здравен мениджмънт. След като изпитва системата за лекуване с плодове, чай и мед върху себе си и съумява да се избави от доста тежки заболявания, взема решение, че ще се довери на природосъобразната медицина. Насърчава я създателката на метода Лидия Ковачева. През 1993 година доктор Емилова открива медицинския си център за безлекарствено лекуване, през който са минали над 45 000 пациенти от целия свят. Мнозина са се избавили от шаблонно дефинираните от формалната медицина като нелечими болести и като бонус са стопили килограми, освен това с дълготраен резултат. През 1997 година доктор Емилова става единственият български член на Лекарската асоциация към Обществото за натурална хигиена на Съединени американски щати.

47-годишният Панайот знаел за плодолечението от майка си и сестра си. Ефектите тествали и брачната половинка му, и нейната майка. Всички те са били пациенти на доктор Емилова. Преди 15-ина години от ежедневен стрес и безсистемно хранене мъжът стигнал 96 кг при растеж от 171 см. Освен наднорменото тегло се появили високо кръвно налягане, стомашни неразположения, рефлукс, мигрена, запек, упорита стафилококова зараза, бодърствуване.
 Панайот решил да подреди мислите и живота си по нов метод, въодушевен от сина си. Панайот решил да подреди мислите и живота си по нов метод, въодушевен от сина си.
Панайот Киров почнал самичък да гладува на ябълки, вода и чай. Стигал до 25 дни, само че при зареждането не бил прецизен, а и след програмата бързо се прибирал към старите привички. След хаоса на проба-грешка той решил, че мощно желае смяна и е подготвен да я направи. Мотивирал го синът му, тогава бебе, неизпълнило годинка. Казал си, че би трябвало да е здрав, с цел да отгледа крепко дете. И да му даде образеца си за справяне с компликации.

Освен това се убедил, че резултатите ще дойдат последователно, в случай че е прецизен в програмата и не се отклонява с изкушения. Най-бързо се нормализирало кръвното налягане, след това отзвучали стомашните проблеми, а с течение на времето – и всички останали.

Сега към този момент Панайот стартира всеки собствен ден с две-три чаши вода. Убеден е, че пиенето на вода е доста значимо за естественото действие на организма. Забелязал е, че доста хора възприемат жаждата като изострен вкус и вместо да пият вода, се тъпчат с храна. Или я заменят с газирани питиета и сокове, в които има повече химия и подсладители, в сравнение с същински плодове. В недалечното минало Панайот приемал доста литри газирани питиета, както и сладолед. След като построил новия си метод на мислене и хранене, ги спрял изцяло, не приемал към този момент алкохол, не запомнил цигарите.

Започнал да спортува, хранел се разделно и изчел доста книги, отдадени на лечебното недояждане. Сигурен е, че доктор Емилова е най-убедителен и наличен експерт, на който да се довери, и прецизно следва препоръките й. На 70-годишнината на лекарката, за която дошъл от Братислава, запомнил споделената от нея мисъл, че човек е благополучен, когато с наслада отива на работа и благополучен се прибира вечер вкъщи. Панайот е тъкмо подобен човек. Прави нещата с обич и отговорност. Неизбежно съпоставя родната реалност с тази в Словакия, където се е открил със фамилията си преди 22 години. Но поради бизнеса прекарва доста време и тук. Казва, че да се живее с добрина в сърцето е доста по-лесно- и във всекидневието, и в работата.

Плодолечението е потребна наложителна част от света на Панайот. Семейството му се храни здравословно и резултатите са доста. Ограничили са солта и захарта, съвсем не употребяват самун, в случай че е изпечен от виновен занаятчия. Похапването на нещо дребно сред храненията е забравено.
Захранването към този момент не е тестване, тъй като Панайот разкрил какъв брой добре са направени стратегиите в медицинския център. Индивидуалното им приложение под контрола на доктор Емилова дава сигурност, че резултатите от гладуването ще продължат да се натрупват и при зареждането. Мъжът почнал да следи тялото си по нов метод. Забелязал, че в случай че вечерята е към 18 ч. и денят приключва с ябълка, сънят му е спокоен и пълностоен и се разсънва зареден.

Панайот е провел и няколко гладувания единствено на вода. За към 2 години той спазил две “водни ” гладувания от по 11 дни и още две – по 15 и по 23 дни. Преди най-продължителното доктор Емилова поискала да се създадат подробни проучвания и дала утвърждението си с ангажимента, че ще управлява положението на мъжа ежедневно. По нейна рекомендация зареждането почнало за два дни със зеленчуков бульон, разводнен 1 към 1 с вода. Последвал разводнен свеж сок от ябълка и морков. А когато изпил сока без прибавена вода, Панайот имал чувството, че е в парадайса.

Пречистванията той прави през към 6 месеца. През останалото време след неделния обяд остава на вода до обеда във вторник, когато стартира прецизно зареждане. Смята, че това е доста уместно за метода му на живот и го зарежда за справяне с натоварения бизнес.

Сега мъжът тежи 72 кг, здрав е без медикаменти и постоянно намира време за интензивно придвижване. Добрата форма ще му е от изгода за идния трогателен стадий в живота. Дъщеря му чака дете, едно от “гладните ” бебета на доктор Емилова. Младата жена направила по-продължителна стратегия в медицинския център и като че ли по знамение мечтаното зачеване настъпило за наслада на всички.

Пататник но доктор Емилова (една порция)

 43-3

220 г сурови картофи се настъргват на най-ситното ренде. Добавят се 60 г тофу, 1 връзка свеж джоджен, 250 мл ядково мляко, 1 с. л. кокосово масло, щипка морска или хималайска сол, щипка куркума, 2 щипки чубрица, 1/2 глава остарял лук или 1 връзка свеж, нарязани на ситно и скилидка пасиран чесън.

Сместа се разбърква добре и откакто се сложи в тавичка, се притиска и заравнява. Покрива се с похлупак и се пече 45 мин. на 160 градуса.

 43-4

При сервиране може да се добави сос песто от смлени в блендер орехи, зехтин екстра върджин, пресни босилек, лимонена мащерка и розмарин.

Добра композиция с пататника е салата от настъргана гулия, оранжев и виолетов морков, рукола, бяла ряпа, орехи и копър.

Рецептите са на Илия Илиев – основен готвач в медицинския център на доктор Емилова.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР