Специално за “Труд д-р Людмила Емилова продължава своята поредица на

...
Специално за “Труд д-р Людмила Емилова продължава своята поредица на
Коментари Харесай

Природосъобразното хранене спасява от болести и стрес

Специално за “Труд ” доктор Людмила Емилова продължава своята поредност на дълголетието. Тя е доктор с три специалности – вътрешни заболявания, кардиология и ревматология и здравен мениджмънт. След като изпитва системата за лекуване с плодове, чай и мед върху себе си и съумява да се избави от доста тежки заболявания, взема решение, че ще се довери на природосъобразната медицина. Насърчава я създателката на метода Лидия Ковачева. През 1993 година доктор Емилова открива медицинския си център за безлекарствено лекуване, през който са минали над 45 000 пациенти от целия свят. Мнозина са се избавили от шаблонно дефинираните от формалната медицина като нелечими болести и като бонус са стопили килограми, освен това с дълготраен резултат. През 1997 година доктор Емилова става единственият български член на Лекарската асоциация към Обществото за натурална хигиена на Съединени американски щати.

Подобно на доста модерни дами, натоварени с отговорностите на личния бизнес, Оля е потърсила собствен ефикасен метод за бягство от неизбежния стрес. И попада на медицинския център на доктор Емилова, в който намира най-хубавите условия за бягство от всекидневието и зареждане на батериите. В отлична композиция с пълноценна грижа за здравето. Не се тормози да повтаря, че екипът е доста умел, а всеотдайността на лекарката е възприета от всички край нея по разбиране. Нагласата се предава на пациентите и ги трансформира в общество на съидейници и другари.

Оля посещава постоянно центъра от 2010 година Килограмите й били с 14 повече от измерените при последния престой на дамата – при започване на тази година. През всичките години Оля успявала да задържи тежестта си с постоянни дълги стратегии на плодове, чай и мед. Правила ги е под надзор при доктор Емилова и независимо, откакто натрупала опит от постоянните визити в медицинския център и познания от всекидневните лекции на лекарката, препоръките на екипа, кулинарното учебно заведение и други През някои интервали е спазвала и прецизни ограничавания в дните на новолуние и пълнолуние с доста добър резултат. Казва, че нищо не я е затруднявало и дори във всекидневието й е по-лесно, когато гладува. Взема си в колата чай и плодове и денят минава без никакви разтърсвания, въпреки изкушенията край Оля да са безчет. Тя има собствен сладкарски завод, прочут с еклерите си. Рецептата за крема е авторска и без никакви нездравословни съставки.

Преди да се довери на медицинския център, дамата имала обезсърчаващи срещи с формалната медицина. Списъкът с болежките се увеличавал, вместо да се свива. Свивало се единствено сърцето на Оля – от болки в главата, кръста и врата, в ставите, увеличени равнища на холестерол, кисти в млечните жлези и други Сънят постоянно бягал от дамата и тя ставала заран изморена и напрегната, и незабавно се потапяла в работните задължения. Сега Оля си дава сметка, че дължината на листата с заболявания и този с работни задания били като скачени съдове и че е имала шанс да открие спасението си при доктор Емилова. Заболяванията са отстъпили, а Оля е усвоила нещо доста скъпо – по какъв начин да овладява стресът и напрежението.

Сурови спагети със сос от хлорела


 s-10-1 Продукти (2 порции):
2 бр. сурови тиквички,
1 бр. прав дълъг недопечен морков,
1 с. л. сусамов тахан,
2 лимона, изцедени на сок,
1/2 чаена лъжичка хлорела,
1 филиз свеж лук,
50 г изкиснат белен слънчоглед,
100 мл вода,
20 г кълнове от броколи или други, с каквито разполагате.

Начин на подготвяне:
Тиквичките и морковът се нарязват благодарение на спиралайзер или белачка за жулиени, тъй че да се получат дълги и тънки спагети. Останалите артикули, като се изключи кълновете, се блендират до приемане на тънък сос. Обърквате добре суровите спагети с него. Разпределяте в две порции и поръсвате с кълновете.
Рецептата е на Веселин Станков – консултант-сътрудник
в медицинския център на доктор Емилова.

Ягодова торта


 s-10 Продукти:
По 50 г сурови кашу, бадеми, слънчогледови семки, овесени ядки се смилат в блендера. Добавят се 3 с. л. лешников тахан, 1 с. л. мед, 2-3 ситно нарязани фурми, 2-3 щипки рожков на прахуляк, настърганата кора от 1 лимон /био/. Сместа се разбърква и се слага, завършена като блат, в тавичка с преносимо дъно.

Начин на подготвяне:
Кремът се подготвя от 100 г сурово кашу, накиснато за 20-30 мин. в 300 мл вода. Към ядките се прибавят 1 с. л. мед и към 300 г изчистен ананас. В 50 мл загрята вода се разтваря 1 ч. л. агар агар. Всичко се блендира до приемане на хомогенна примес. Кремът се разстила върху блата и тортата се оставя в ледник за 2 часа. Украсява се с ягоди и листенца мента.

Рецептата е на Илия Илиев – основен готвач в медицинския център на доктор Емилова.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР