Специално за концерта на23-ти февруари в градската зала, пристига световнопризнатата

...
Специално за концерта на23-ти февруари в градската зала, пристига световнопризнатата
Коментари Харесай

Световно известната пианистка Лилия Бояджиева ще свири със Симфониета Враца на 23 февруари

Специално за концерта на23-ти февруари в градската зала, идва световнопризнатата българска пианисткаЛилия Бояджиева, която живее и работи в Париж.

Ще имаме опция да чуем виртуозното и осъществяване наЛ. ван Бетовен – Концерт № 3 за пиано и оркестър в до минор, оп. 37; дружно със Симфониета-Враца под диригентската палка на Христо Павлов.

Лилия Бояджиева е родена в София. Завършва образованието си в НМА „ Проф. П. Владигеров “ при проф. Джулия и Константин Ганеви. Продължава образованието си в Московската консерватория „ П. И. Чайковски “ при проф. Т. Гутман.

Сред нейните награди от интернационалните клавирни състезания са: Сенигалия (Италия, 1979), „ Виана да Мота “ (Португалия, 1983), Мария Калас “ (Гърция, 1985) и други Участва като солист с оркестри и камерни ансамбли на интернационалните фестивали в Монпелие, Москва, Монтевидео, София, Атина, Дъблин и други Ценена високо като възпитател, тя преподава в Музикалната Академия в София, в Атина и Париж (CRR, Schola Cantorum, Montrouge). Води доста майсторски класове в Гърция, Франция, Русия, Норвегия, Съединени американски щати.

Изпълненията на Лилия Бояджиева постоянно очароват, изненадват, от време на време предизвикат, само че в никакъв случай не оставят публиката безразлична. С непоколебима убеденост тя интерпретира произведения от целия набор на клавирния репертоар: от музиката на Й. С. Бах, към която изпитва надълбоко удивление и почит, през известните типичен, сантиментални и пост-романтични творби, до музиката на XX век.

Още информация за богатата биография на солиста в концерта на 23-ти февруари, Лилия Бояджиева, както и забавна история за основаването и премиерните осъществявания наКонцерт № 3 за пиано и оркестър в до минор от Лудвиг ван Бетовен, са оповестени в книжката-каталог с програмата на оркестъра до края на м. юни’23. Ще откриете още фотоси и биографии на солистите, обстоятелства за включените композитори и творби. Книжката е в продажба в Билетен център „ Гъбката “ и в залата, преди концерта.

В програмата на първия концертот Месеца на клавишите в Симфониета-Враца, на 23-ти февруари от 19.00ч., ще чуем още, премиерно за Враца:Е. Шосон – Симфония в си бемол мажор, оп. 20.Това е най-известното произведение на френския композитор. Забележителна симфония, съчетаваща благосъстояние, искра и достойнство на стила, извисената хубост на изразяването и мисълта.

Билетите за концерта на 23.02 от 19.00ч. и целия месец на клавишите в Симфониета-Враца са в продажба на касата в Билетен център „ Гъбката “ до хотел „ Хемус “,тел. 0896718303, 0899827060.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР