Специално за auto-press.net от Ралф Ловег, Global Press, Гросгерау, Германия Ние

...
Специално за auto-press.net от Ралф Ловег, Global
Press, Гросгерау, Германия Ние
Коментари Харесай

Toyota, роботите и Олимпиадата

Специално за auto-press.net от Ралф Ловег, Global Press, Гросгерау, Германия

„ Ние сме роботите “ - с тази легендарна песен немската синтетична поп група Крафтверк/Kraftwerk се разписа в историята на музиката. Това, което в песента тогава беше визия, от дълго време е към този момент действителност. Изкуственият разсъдък (AI) играе все по-важна роля в ерата на цифровите технологии. В автомобилната индустрия например е невероятно да си представим ежедневието без роботите.

Но тези “умни ” съучастници с имплантирания си високотехнологичен мозък могат да създадат доста повече, както Toyota потвърждава в този момент с „ Проекта на роботите в Токио 2020 “. Производителят на автомобили желае да употребява роботи за подпомагане на подвижността на хората на Летните олимпийски игри и на Параолимпийските игри, Игрите на хората с увреждания, в Токио 2020.

“По този метод те ще могат да реализират своите очаквания и фантазии ” - споделят от компанията, която се стреми да допринасе зоще а ентусиазма и триумфа на Олимпийските игри. - „ Използваме индустриални роботизирани технологии за различни задания, с цел да насърчаваме човешките действия и да улесним живота “ - споделя споделя Нобухико Кога, старши директор на изследователския център на групата.

От 2004 година Toyota създава по този начин наречените „ партньорски роботи “. Тяхната работа е да поддържат хората в живота - особено застаряващото население и тези, които не могат да се движат независимо. - „ Сега, когато се трансформираме в компания за подвижност, ние разширяваме дейностите си по роботика, с цел да осигурим независимост на движение за всички “, споделя Нобухико Кога.

Мобилността за всички не е само физическото придвижване на човек или материя от едно място на друго, но включва и виртуалната подвижност на човек, изяснява специалистът на Toyota - „ Това предоставя спомагателни благоприятни условия за изживяване на нови неща, за среща с други хора и да се свържете или да бъдете емоционално раздвижени. "

На Олимпийските игри в Токио през 2020 година в Токио производителят на коли не иска единствено да обезпечи подвижност за спортистите с помоща на своите превозни средства. Toyota също употребява събитието пред международната аудитория, за да демонстрира своите роботи, да стимулира въображението на феновете и по този начин да способства за триумфа на игрите.

Роботите, употребявани в Токио 2020, имат различни дизайни и задания. В допълнение към посрещането на спортисти и посетители тук-там и официални съоръжения, Toyota сега проучва планове за включване на децата в игрите с помощта на талисмана робот.

Той има почтичовешки черти, може да движи ръцете си и да дава комюникира и взаимодейства. С помощта на камера, монтирана на главата, той може да разпознава околните хора и да използва очите си, с цел да демонстрира и реагира на различни изражения на лицето. Това ще зарадва изключително по-младите почитатели на Олимпиядата.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР