Специално писмо, адресирано до премиера Бойко Борисов, с очакванията на

...
Специално писмо, адресирано до премиера Бойко Борисов, с очакванията на
Коментари Харесай

Европейският бизнес каза на Борисов в специално писмо какво очаква от председателството ни

Специално писмо, адресирано до премиера Бойко Борисов, с упованията на европейския бизнес от председателството на България изпрати организацията BusinessEurope.

В писмото, което е дълго 17 страници, се показват четири съществени упования към България. На първо място е задълбочаване на Икономическия и паричен съюз (ИПС), като непосредствено се показва, че се чакат съответни стъпки, които да бъдат дефинитивно утвърдени от Европейския съвет през юни. В тази сфера европейският бизнес желае и българското председателство да помогне за установяване на множеството въпроси в идната многогодишна финансова рамка на Европейски Съюз (МФР), с цел да не се губи време. Освен това, бизнесът желае и внимание и ангажираност към индустриалната тактика на Европейски Съюз.

Европейският бизнес показва и безпокойствие, че единният пазар в Европейски Съюз в действителност към момента е мощно фрагментиран и има прекомерно доста разнообразни регулации и администрация, които пречат. „ Фокусът би трябвало да е върху законодателството, единствено когато е нужно при по-ясни правила, върху унищожаване на оставащите спънки и гарантиране, че съществуващите правила работят на процедура. Пакетът за стоките е значимо предложение, на което би трябвало да се обърне огромно внимание”, споделят от BusinessEurope. И обръщат особено внимание на Единния дигитален пазар, където упорстват „ българското председателство да направи вероятното,свободното придвижване на данни да се преглежда като предпочитан въпрос “.

На трето място е желанието да се предизвиква амбициозната комерсиална политика. „ Това включва оформянето на глобализацията съгласно нашите общи полезности и договарянето на всеобхватни модерни търговски съглашения, водещи до засилено интернационално съдействие и международна комерсиална система, основана на демократични правила. Тези съществени правила би трябвало да бъдат непокътнати във всички законодателни ограничения и решения, взети на равнище Европейски Съюз и на национално ниво “, счита европейският бизнес.

За край е настояването да има гаранция, че Европа ще си остане едно от най-хубавите места за живот в света. Това можело да се обезпечи единствено като се признава, че „ икономическият напредък е основата за общественото благоденствие. Трябва да премахнем неустойчивостта в трудовото законодателство, да понижим несъразмерните разноски за труд, които не са свързани със заплатите, да обърнем внимание на несъответствията в уменията, да насърчим подвижността и законната миграция и да премахнем клопките на безработицата “, декларират от BusinessEurope.

Редактор: Ивайло Ачев
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР