Специално обръщение в Интернет отправи старозагорският митрополит Киприан във връзка

...
Специално обръщение в Интернет отправи старозагорският митрополит Киприан във връзка
Коментари Харесай

Старозагорският митрополит се жали в нета, заради шашма с името му

Специално послание в Интернет насочи старозагорският митрополит Киприан по отношение на зачестили случаи на злоупотреби с името на митрополията при търсене на финансови помощи. В него владиката изяснява, че се е обърнал към разнообразни институции в региона на стопанството и към органите на Министерство на вътрешните работи, че канцеларията се е заела с претенции за пари и логистика посредством особено избрани лица, на които са издадени публични писма с неговия автограф и щемпел, прецизира в. Монитор.

„ Всеки има свободата, правото и даже моралното обвързване, съгласно силите и опциите си, да удовлетворява всяка молба, с която са се обърнали към него, само че ние държим да знаете, че подпомагате задачата на Старозагорската св. Митрополия, единствено тогава, когато откликвате на прошенията на нейните законни представители! “, акцентира митрополит Киприан.

Обръщението е в сходство с решение на епархийския съвет от 3 октомври, два дни по-късно владиката освети в Свиленград триметров бронзов монумент на военачалник Никола Иванов, командирът на Втора българска войска през 1912 година, който преди 105 години е освободил града.

Сумата от 150 000 лв., нужна за построения за по-малко от година монумент, е обезпечена от община Свиленград, фондация “Въздигане” и донори.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР