Специалният трибунал за престъплението агресия срещу Украйна няма да допусне

...
Специалният трибунал за престъплението агресия срещу Украйна няма да допусне
Коментари Харесай

Кулеба: Специалният трибунал за агресията срещу Украйна няма да допусне руското ръководство да остане безнаказано

Специалният арбитражен съд за закононарушението експанзия против Украйна няма да допусне съветското управление да остане безнаказано за военните си жестокости, заяви  украинският външен министър Дмитро Кулеба, представен от украинската новинарска организация Укринформ.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12119
Кулеба сподели това на конференция в Европейския парламент, отдадена на отговорността на Русия за войната против Украйна.

Кулеба означи, че една от главните аргументи, заради които експанзията на Русия против Украйна продължава, е вярата на съветския президент Владимир Путин да се стигне до война на безсилие или до замразен спор, които да дадат опция на Русия и управлението ѝ да избягат от отговорност за закононарушенията си.

" Вече видяхме какъв брой бързо избухват войни. Живеем в действителност, в която едновременно се водят две горещи войни - в Украйна и в Израел. Ако позволим на Русия да избяга от отговорност за експанзията си против Украйна, светът ще би трябвало да се оправят с три, четири или пет войни по едно и също време. Просто тъй като в света има прекалено много сили, които считат, че бруталната военна мощ е най-хубавият метод, по който могат да реализират задачите си. Ако те видят, че съветската експанзия, която донесе на Москва проблеми, наказания и изолираност, в последна сметка е довела до резултат, нищо няма да може да ги спре да повторят дейностите на Русия на други места по света ", посочи украинският външен министър.

Дмитро Кулеба благодари на Европейския парламент и на членовете му за тяхната твърда и кардинална позиция за нуждата Русия да бъде осъдена, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР