Специалният съвет, разследващ твърденията за руска намеса в американските избори

...
Специалният съвет, разследващ твърденията за руска намеса в американските избори
Коментари Харесай

В САЩ свикаха жури за разследването срещу Тръмп и Русия

Специалният съвет, проверяващ изказванията за съветска интервенция в американските избори свика жури във Вашингтон, оповестява БиБиСи.

Този ход е препоръчан от Робърт Мюлер и подхваща по-агресивен метод към събирането на данни за вероятно скрито съглашение за акцията на Доналд Тръмп.

Тези журита се употребяват, с цел да принудят хора да свидетелстват. В Съединени американски щати те се състоят от членове на обществото, които изслушват скрито доказателства.

Прокурорите ги употребяват, с цел да събират доказателства, защото те могат да принудят хората да свидетелстват или да предават документи.

Въпреки че се смята, че доказателствата са задоволително мощни, с цел да се предявят обвинявания за наказателно дело, потреблението им не значи, че сходен обвинителен акт е иден или даже евентуален.

Журито не взема решение невинността или виновността на евентуален ответник.

Тъй като тези журита са секрети, самият Мюлер не е дал детайлности. Ясно е, че Мюлер проверява среща през юни предходната година, в която синът на Тръмп, Доналд и шурей му Джаред се срещат с съветски юрист.

Според Ройтерс специфичният консултант преглежда дали някой, обвързван с акцията " Тръмп ", предизвиква руснаците да стартират да пускат материали за акцията на Клинтън.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР