Специалният прокурор за разследване на обвинител номер 1 и неговите

...
Специалният прокурор за разследване на обвинител номер 1 и неговите
Коментари Харесай

Проверяват Борислав Сарафов по аферата Осемте джуджета

Специалният прокурор за следствие на обвинител номер 1 и неговите заместници Даниела Талева ревизира данни, свързващи изпълняващия функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов с аферата " Осемте джуджета ". Те са постъпили при нея след встъпването ѝ в служба. Това оповестява БНР.

Делото, от което потегля инспекцията, беше формирано в разгара на войната на върха на прокуратурата след гърмежа до автомобила на Иван Гешев предишния май. В края на месеца Софийската районна прокуратура заяви, че проверява някогашния следовател Петьо Петров, по прякор Пепи Еврото, и още един човек за изнудване посредством противозаконни записи и следене.

С разпореждане от 9 юни 2023 наблюдаващият прокурор от Софийската районна прокуратура отделя част от материали от делото, по което е работила и Главната дирекция " Борба с проведената престъпност " и ги изпраща до ръководителя на Наказателната гилдия на Върховен касационен съд Лада Паунова, която е контактна точка по преди малко влезлия в действие механизъм за следствие на основния прокурор и неговите заместници. Мотивът - свидетелски показания, съдържащи се данни за осъществено закононарушение оттогава заместника на Гешев - Борислав Сарафов. По това време към момента няма определен специфичен прокурор по новия механизъм. 

Даниела Талева съумява да встъпи в служба през декември след поредност законодателни и логистични трудности. Веднага по-късно получава всички сигнали, свързани с Борислав Сарафов. 

В интервала преди встъпването ѝ делото е поето от Софийската градска прокуратура, а изпратените във Върховен касационен съд материални доказателства са изискани за потребностите на следствието. Съдия Лада Паунова споделя " да ", защото те се отнасяли освен до активност на Сарафов.

След като поема функционалностите на прокурор за следствието на основния и неговите заместници Даниела Талева е изискала материалните доказателства по " Осемте джуджета " и те към този момент се ревизират от проверяващите служители на реда, които са част от екипа ѝ. Тази инспекция би трябвало да приключи или с формиране на досъдебно произвеждане против сегашния и.ф. основен прокурор, или с отвод.

При Даниела Талева има още няколко сигнала против Борислав Сарафов -  на съдружие " Боец " и на жители.  По един тя приключи инспекцията откакто не откри данни за осъществено закононарушение. Той беше обвързван с парцели на негови родственици.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР