Специалният прокурор се противопоставя на отвода на Чуткан по делото за подривна дейност във федералните избори, казва Тръмп, избраните от Тръмп коментари на съдията

...
Специалният прокурор Джак Смит се противопостави на искането на Доналд
Коментари Харесай

Специалният прокурор Джак Смит се противопостави на искането на Доналд Тръмп американският окръжен съдия Таня Чуткан да се оттегли от делото за подривна дейност във федералните избори срещу бившия президент, заявявайки в ново заявление, че Тръмп е извадил коментарите на съдията в случаите на бунтовници в Капитолия „извън контекста, за да за измисляне на обвинения в пристрастност.“

Предложението на Тръмп за отвод на Чуткан се съсредоточи върху коментарите, които назначеният от Обама направи за бившия президент по време на производството по присъдата на двама обвиняеми за бунт в Капитолия. Прокурорите от канцеларията на специалния прокурор заявиха в заявлението в четвъртък, че искането за отвод на Тръмп „подбира“ коментарите на Чуткан за него и че миналите изявления на съдията не са доказателство за „неправомерно пристрастие или предубеждение по настоящия случай“.

Прокурорите твърдяха, че Chutkan, във въпросното производство за бунт, се занимава с опитите на обвиняемите да минимизират действията си на 6 януари 2021 г., като хвърли вината върху Тръмп и други.

„И в двата случая Съдът отговаряше по подходящ начин на – и в крайна сметка отхвърли – общ аргумент, повдигнат от десетки нарушители от 6 януари: че те заслужават снизхождение, защото действията им са били вдъхновени от или не са били толкова сериозни като тези на други, които са допринесли за бунта, но не е бил държан отговорен – включително бившия президент Доналд Дж. Тръмп, ответникът по това дело“, каза офисът на специалния прокурор, като същевременно обвини Тръмп в опит да хвърли коментарите на Чуткан „в зловеща светлина“.

Прокурорите призоваха Чуткан да отхвърли усилията за отвод с аргумента, че искането на Тръмп е доста под правния стандарт за съдия да се самоотведе от дело.

Бившият президент има време до неделя да подаде отговор на аргументите на специалния прокурор.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР