Специалният представител на президента Владимир Путин по въпросите на устойчивото

...
Специалният представител на президента Владимир Путин по въпросите на устойчивото
Коментари Харесай

Чубайс, който пръв назначи Путин в Кремъл, подаде оставка и напусна Русия

Специалният представител на президента Владимир Путин по въпросите на устойчивото развиване Анатоли Чубайс е подал оставка и е напуснал Русия, заяви Bloomberg, като от организацията показват, че причината е била несъгласието му с войната в Украйна.

От ТАСС потвърдиха информацията, което значи, че Чубайс е най-високопоставеният чиновник, който се е отдръпнал от поста си в Кремъл в резултат на нашествието.

Агенцията Bloomberg показва, че точно той дава на Путин първия пост в Москва в средата на 90-те години и остава един от дребното политици от ерата на Борис Елцин, които остават в обкръжението на президента. 

Чубайс е определян за архитекта на съветската приватизация, а по време на ръководството на Путин управлява държавната компания РАО " ЕЕС на Русия "  (1998-2009) и Руската нанотехнологична корпорация  " Роснано " от 2008 до 2020, когато президентът го назначава на поста, от който в този момент се отхвърля. 

От 1994 до 1996 заема поста на заместител министър-председател по икономическите и финансови въпроси в съветското държавно управление, само че го напуща, с цел да управлява изборната акция на Елцин. Дейността му изиграва основна роля за възвръщането на доверието към някогашния президент и успеха с 53.82% от гласовете.

От юли 1996 до март 1997 управлява президентската администрация.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР