Специалният представител на Китай по евразийските въпроси Ли Хуей посети

...
Специалният представител на Китай по евразийските въпроси Ли Хуей посети
Коментари Харесай

Представители на Пекин и Киев разговаряха, какво обсъдиха

С пециалният представител на Китай по евразийските въпроси Ли Хуей посети Киев на 7 март за среща с украински публични лица.

Пристигането на китайския делегат е част от втората му обиколка в Европа за да насърчи политическото споразумяване на войната в Украйна въз основа на съглашението, реализирано по време на телефонния диалог сред Володимир Зеленски и китайския му сътрудник Си Дзинпин през април 2023 година

Посещението на Русия, Полша, Франция, Германия и централата на Европейски Съюз в Брюксел също беше включено в листата на Ли.

Украинските публични лица осведомиха китайската делегация за обстановката на бойното поле, работата на Черноморския зърнен кулоар, връщането на военнопленници, нарушаването от страна на Русия на Женевската спогодба по отношение на третирането на военнопленници, ограниченията за използване на украинската формула за мир и подготовката за първата Глобална среща на върха за мир в Швейцария.

's Special Representative on Eurasian Affairs left after half a day in

Li Hui's shuttle diplomacy followed his visit to. The official statement from Beijing says they " held candid and friendly talks on
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР