Специалните служби задържаха заподозряна в съучастие в атаките в южната

...
Специалните служби задържаха заподозряна в съучастие в атаките в южната
Коментари Харесай

Нови подробности за джихадиста и нападението във Франция

Специалните служби задържаха обвинена в съучастничество в офанзивите в южната част на Франция. Прокурорът на Париж разказва хода на следствието и разкри детайлности за специфичната интервенция, която имаше за цел да освободи хората и да отстрани терориста, пишат задгранични медии.

Франсоа Моленс съобщи пред публицисти, че убитият в петък при терористичния акт джихадист, се споделя Редуан Лакдим. През цялото време той е заплашвал да взриви склада, в който е взел заложници.

„ Той е отишъл в супермаркета като крещял „ Аллах Акбар “. Бил е част от редиците на „ Ислямска страна “. Лакдим е прострелял мъж и чиновник в магазина, в който е нахлул. Двамата умират на място. По време на взимането на заложници в комерсиалния обект се намират към 50 души ", сподели прокурорът.

Според Моленс след известно време лейтенантът–полковник на жандармерията Арно Белтрам е сменил пленник. Полицаят е дошъл на мястото с група силоваци. Лакдим заплашвал неведнъж да се самовзриви и няколко пъти стрелял в него. След края на драмата служителят на реда бе настанен в болница за лекуване, само че тази заран е умрял от раните си.

Прокурорът съобщи, че по време на следствието на нападенията е арестувана и жена, която може би е съизвършител на ликвидирания Редуан Лакдим. Името й обаче не се оповестява. В момента органите на реда я разпитват.

„ Задържана е за незаконна интрига по отношение на терористичната аттака “, добави Моленс.

БЛИЦ напомня , че в петък сутринта 26-годишният гражданин на Каркасон от арабски генезис – Редуан Лакдим, похити автомобил. Той рани лидера и умъртви спътника му, а по-късно отмъкна возилото им. После атакува група невъоръжени командоси. След това Лакдим се насочил към супермаркет в прилежащото градче Треб, където е отрил огън и е взел заложници. Всичко това се случва съпроводено от крясъците му “ Отмъщение за Сирия “. Операцията по обезвреждането му тече няколко часа, след което органите на реда щурмуваха обекта и унищожават джигадиста. Френските управляващи оповестиха, че трима души са убити, а 16 ранени при заложническата драма.

Лакдим е бил забъркан в трафик на опиати. Зад дейностите му в южната част на Франция застанаха терористите от „ Ислямска страна “.

Превод и редакция БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР