Специалните пратеници на БТВ в Украйна съобщават, че интензивните боеве

...
Специалните пратеници на БТВ в Украйна съобщават, че интензивните боеве
Коментари Харесай

Репортерът на БТВ в Киев: Ударена е ЖП-линията, по която трябва да дойде Кирил Петков

Специалните пратеници на БТВ в Украйна оповестяват, че интензивните боеве там не престават. Пет железопътни гари са били атакувани в централната и западната част на страната. Съобщава се за петима загинали и минимум 18 ранени.

А Москва разгласи едностранно преустановяване на огъня в Мариупол, с цел да могат мирните жители да изоставен завода „ Азовстал “. Поразените жп гари са в областите Лвов,  Ривно и в Житомир. Тези области и линии, които са бомбардират, се намират по направлението сред Полша и Киев.
Също по този начин това е направлението, по което се чака да дойде в Киев и българската делегация. Единственото, което е известно, за маршрута на делегацията ни е, че те ще стигнат със аероплан до Полша, след което с трен би трябвало да се придвижат до Киев.

Железопътната мрежа на Украйна е една от най-гъстите в Европа, тъй че не е задължително да делегацията ни да минава тъкмо по този маршрут, само че той е основният.

Премиерът Кирил Петков удостовери, че пътуването до Киев ще се реализира. Все още не е явен окончателният състав на нашата делегация. Също по този начин не е ясно дали ще има среща сред президента Володимир Зеленски и премиера на България Кирил Петков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР