Специалните гости за концерта на Симфониета Враца тази вечер пристигнаха

...
Специалните гости за концерта на Симфониета Враца тази вечер пристигнаха
Коментари Харесай

Деница Лафчиева и Александър Гордън свирят със Симфониета Враца тази вечер

Специалните посетители за концерта на Симфониета Враца довечера дойдоха от Виена - това са солиститеДеница Лафчиева - кларинетиАлександър Гордън (Земцов) - виола.

Двамата блестящи музиканти са двойка и в живота, и в музиката. Гастролират намного международни подиуми като солистина фамозни оркестри,както и в ансамблови изяви с водещите имена на актуалната класическа сцена.

Те са във Враца за концерт, отдаден на Кирил Илиевски - музикант, композитор, който си отиде от този свят преди три години, само че остави прелестната си музика за нас.

Диригентна концерта е Константин Илиевски, наследник на композитора, който подбра особено „ Интродукция именует “, произведение, основано от Кирил Илиевскиза Врачанскафилхармония,където преди 15 години се е състояла и неговата премиера.

В програмата са включени още:М. Брух - Концерт за кларинет, виола и оркестър, оп. 88; Й. Брамс – Симфония №4.

В едно забавно изявление Деница Лафчиева споделя за живота и музиката пред микрофона на Дарик Враца. Допълва я нейният сътрудник Александър Гордън Земцов, с който ориста ги събрала съвсем като в холивудски филм. Едни забравени очила след концертсътворили среща, в която " пръстът на ориста " бил безапелационен. Започнал интервал на дълго другарство участия в концерти дружно, до момента в който най-сетне се появила и една фотография от Чечня. От нея станало ясно, че в детството си са живеели на една улица и лятото евентуално са играли на една и съща детска площадка.

Така стартира тяхната житейска приказка, а музикалната им - те занапред я построяват по европейските музикални подиуми.

Чуйте изявлението на двамата посетители на Врачанската Симфониета, в него взе участие и дребният им 9-годишен наследник Алексис. Не е ясно дали пътят му ще върви по музикалните стълбици на родителите, момчето е първенец по математика, пее в Детския хор на Виенска филхармония, само че миподшушна, че би желал да свири и на кларинет.



Концертът в памет на Кирил Илиевски стартира довечера в 19 ч. в Градската концертна зала.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР