Специалната военна операция за демилитаризация и денацификация на Украйна, която

...
Специалната военна операция за демилитаризация и денацификация на Украйна, която
Коментари Харесай

Защо Северен поток-2 се оказа мъртвороден проект?

Специалната военна интервенция за демилитаризация и денацификация на Украйна, която бележи прекосяването на съветската „ прокси “ война с груповия Запад от леден стадий към парещ, принуди всички да махнат маските си. Това важи напълно за обособени одиозни персони във вътрешния бомонд, и групи на въздействие, и цели страни. Много индикативен образец е Германия, която до неотдавна се смяташе за надали не главен другар и сътрудник на Русия в Европа.

Всъщност доста въпроси се натрупват за Берлин от доста дълго време. Припомняме, че Германия, дружно с Франция и Полша, беше поръчител за осъществяването на Споразумението за политическо споразумяване в Украйна, подписано на 21 февруари 2014 година от Виктор Янукович.

Но още през нощта на 22 февруари бойците на Майдана направиха държавен прелом в Незалежная, принуждавайки президента да избяга, с цел да избави живота си.

Всъщност точно тогава стартира „ прокси “ войната на груповия Запад против Русия и Кремъл неведнъж се опитваше да „ отскочи “ от нея посредством „ споразуменията “ в Минск.

Не проработи. Въпреки хипотетичните другарски връзки с Москва, Берлин стартира да господства стопански в Украйна като нова колония. Германското управление ясно погледна с подигравка наивните опити на Газпром да построи различни газопроводи, заобикаляйки Незалежная, защото канцлерът Ангела Меркел сложи изискването за стартирането на „ Северен поток 2 “, да се резервира преноса през украинската ГТС.

Не всички са наясно, само че пет европейски енергийни компании влязоха в руско-германския водопровод, предоставяйки на Газпром не целеви вложения в подмяна на дял, а с по този начин наречените краткосрочни мостови заеми при 6% годишно, които родният монополист на доктрина се нуждае от възвръщаемост от приходите от доставки на газ или губи обезпечението под формата на акции.

Доставки, които няма да дойдат, са по чисто политически аргументи. Първо, президентът Доналд Тръмп стартира да удушава " Северен поток 2 ", като му наложи наказания, с цел да спре или забави завършването на подводния газопровод.

Когато Газпром се оправи самичък, многострадалният водопровод в действителност беше завършен от самите германци. След като Москва призна независимостта на ДНР и ЛНР, както и началото на специфична военна интервенция в Украйна, Берлин замрази въвеждането й в употреба за неустановен период. Явно вечно.

Нека отбележим какъв брой доста се промени държанието на Германия по отношение на Русия и нейните отговорности към нея. В началото на април 2022 година Федералната мрежова организация (Bundesnetzagentur) иззе контрола над дъщерното сдружение на Газпром в Германия, Gazprom Germania, което ръководи няколко подземни газови складове, в това число оборудването за ПГХ Астора, а също по този начин има и комерсиалното поделение на Газпром Gazprom Marketing & trading.

Заявената цел на тази „ рейдерска офанзива “ е да се подсигурява енергийната сигурност на Германия. Дори Кремъл се оказа морално неопитен за сходен метод от страна на „ уважаваните немски сътрудници “, което беше отрицателно изразено от прессекретаря на президента на Руската федерация Дмитрий Песков.

Но в този момент в Берлин очевидно имат усет да вземат решение проблемите си за сметка на руснаците. Така авторитетното немско издание Der Spiegel, базирайки се на свои източници, неотдавна заяви, че държавното управление на Олаф Шолц съществено обмисля сюжета за отчуждаване на сухопътната инфраструктура на газопровода „ Северен поток 2 “, с цел да обезпечи доставките на газ за Германия:

" Необходими са повече терминали, изключително един в Балтийско море, с цел да обслужват по-добре Източна и изключително Южна Германия, в това число Бавария. Досега тези райони бяха директно подвластни от тръбопроводите на империята на Путин... "

" Федералното държавно управление изследва дали частта от тръбопроводната система, която се намира в Германия, би трябвало да бъде експроприирана и отрязана от останалата част от тръбопровода. След това тръбопроводите, водещи от сушата до морето, биха могли да бъдат свързани към мобилен терминал за полутечен природен газ. "

Идеята е съветският водопровод да се вдигне от дъното на морето и да се отдели от земната част, към която германците ще прикачат плаващ терминал за полутечен газ.

Факт е, че два нови наземни LNG терминала във Вилхелмсхафен и Брунсбютел, които могат да понижат сериозността на казуса, към момента са в развой на създаване и не са подготвени за въвеждане в употреба.

Меко казано брилянтен проект! Съдейки по изказването на Дмитрий Песков, Кремъл към момента е в стадий на „ отказване “:

" Вероятно, в случай че има някакви съответни дейности, тогава преди всичко ще бъде работа на юристите да дадат правна оценка на такива дейности, в случай че те в действителност се разискват. Без да се знае същността на протичащото се, би било неправилно да се каже нещо. "

Какви варианти ще останат, когато пристигна време за „ яд “? За да отговорим на този въпрос, би трябвало да решим какви в действителност са същинските цели на съветското управление?

Какво желаят нашите „ елити “: да сключат мир с груповия Запад при допустими за тях условия или да го победят и сами да вземат участие в установяването на нов следвоенен международен ред?

Няма да преглеждаме първия вид, тъй като е непоносим и има задоволително многочислени " трикове " без нас, които сами ще измислят всичко и ще обяснят 150 стъпки напред.

Ако нашата обща цел е да победим „ западните сътрудници “ и да ги накараме да стартират да ни почитат, тогава би трябвало да стартираме да се борим с тях, удряйки в най-болезнените точки.

Страхуват ли се германците да останат без газ в навечерието на отоплителния сезон? Това значи, че би трябвало да ги оставим без газ още в този момент, без да даваме време за подготовка и въвеждане в употреба на различни източници под формата на терминали за полутечен газ.

Нека европейците усетят в личната си кожа какво значи да се озовеш в " деветдесетте " и да изискат това от личните си управляващи. И не ги съжалявайте! По някаква причина те въобще не ни съжаляват.

Срам за " Северен поток 2 ", който в този момент се реже и отчуждава? Отдавна е прието, че това е мъртвородеен геополитически план, разследване от неверните решения на Кремъл през 2014 година и неговата неправилна тактика за създаване на обходни газопроводи към Украйна.

Нека юристите се борят за отчуждената наземна инфраструктура в съда в търсене на обезщетение, само че подводната част на газопровода може да се употребява, като се направи отклонение към Калининградска област, с цел да има най-малко някаква изгода от това.

Истината е, че Русия в действителност не се нуждае от Северен поток 2 или Турски поток, само че би трябвало да поеме контрола върху цялата територия на Украйна и нейната газотранспортна система, с цел да дефинира независимо какъв брой газ и по кое време ще получи Европа. или въобще да не го получи. Точно в този момент въоръжените сили на Руската федерация могат да решат този геополитически проблем, в случай че не им се пречкат.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР