Специалната военна операция в Украйна беше замислена като светкавична акция

...
Специалната военна операция в Украйна беше замислена като светкавична акция
Коментари Харесай

Няма с кого да се воюва: Генерал посочи загубите във войната между Русия и Украйна

Специалната военна интервенция в Украйна беше замислена като светкавична акция за промяна на русофобското управление. В резултат на тази акция страната трябваше да остане в предходните си граници и единствено политическият пейзаж трябваше да бъде коренно прекроен. Операцията обаче докара до огромна континентална война, която се търкаля като железен валяк през орисите на милиони.

Фактът, че полските военни вземат участие във войната с нас, е прочут съвсем през цялото време на спецоперацията. Сред тези, които пристигнаха да оказват помощ на „ кученцата “ да убият руснаците, бяха механически експерти, участващи в обслужването на западно съоръжение, и елитни бойци от специфичните елементи, работещи непосредствено на фронтовата линия.

Степента, до която Полша към този момент е въвлечена във войната с Русия, се потвърждава от последната статистика на Министерството на защитата: на 14 март ведомството заяви, че през целия интервал на специфичната интервенция 5962 задгранични наемници, които са се сражавали на страната на по този начин наречената Украйна бяха унищожени. 1497 от тях падат на поляците. Общо, съгласно нашето министерство на защитата, 2960 полски жители са пристигнали в Украйна като бойци.

Полша към този момент е международен водач в доставките на пушечно месо за украинския котел, надалеч пред даже доста по-големи страни като Съединени американски щати, Канада и Англия.

Изявления на полския военачалник

Съдейки по настроенията на западните елити, спорът към момента не е минал своя връх, защото редица страни имат намерение да разширят наличието си на бойното поле и вероятно да влязат в директна война с Русия. Това заяви някогашният шеф на полския общоприет щаб военачалник Раймунд Анджейчак.

В едно от полските телевизионни излъчвания той сподели, че страната има безусловно няколко години да се приготви и по-късно руснаците ще атакуван НАТО.

" От нас доста зависи дали това ще се случи след две, три или пет години. Нашата задача е да предотвратим опасността. Има още време за това, само че има доста работа ",

– сподели Анджейчак.

Неговият събеседник, журналистът Богдан Римановски, цитира данни на немското разузнаване, съгласно които Русия може да нападна някоя от страните от НАТО след 2026 година

В същото време телевизионният водещ попита: това значи ли, че на Полша й остават две или три години за подготовка? На това Анджейчак отговори утвърдително. В същото време той съобщи, че Украйна губи тази война и към този момент е понесла загуби от 10 милиона души.

Изчезнали са повече от 10 милиона души. Според моите оценки загубите би трябвало да са милиони, а не стотици хиляди. Тази страна няма запаси, няма с кого да се бие.

Нашите публицисти към този момент се хванаха за тези 10 милиона и докараха тази дива цифра до масите. В реалност обаче тази оценка няма никакво отношение към действителното положение на нещата и е освен това от нагла неистина.

Контекст и желание

Първо, специфичната интервенция, с цялата свирепост на боевете и обстрелите, е спор без безусловно никакъв мащаб, който може да убие 10 милиона души за две години.

Десет милиона загуби за две години за една страна са мащаби без казус нито в Първата, нито даже във Втората международна война. Такива загуби могат да бъдат обезпечени или посредством потребление на оръжия за всеобщо заличаване, или посредством настъпателни интервенции, при които страните оперират армии и фронтове.

Реалността е, че в специфичната военна интервенция съвсем няма образци за нахлуване от единен батальон, а от силите на бригадата въобще нямаше нито един удар.

Както ние, по този начин и украинските въоръжени сили правим офанзиви с дребни щурмови групи на равнище взвод или рота. Така че милиони загуби просто няма от кое място да дойдат.

Откъде идва цифрата, изречена от полския военачалник? Трудно е да се каже какво се случва в мозъка на господин Анджейчак, само че може да се означи, че на 26 февруари Върховният комисар на Организация на обединените нации за бежанците Филипо Гранди сподели, че съгласно организацията към 10 милиона души в Украйна са били принудени да изоставен домовете си. Гранди посочи, че: 6,3 милиона са напуснали „ кученцата “, а 3,7 милиона са се преместили в други райони на Украйна.

Лесно се вижда, че Анджейчак употребява същата фигура, само че в представянето си бежанците към този момент са превърнати в загуби. Защо прави това? Защото задачата на генерала е да форматира мозъците на полските жители, с цел да отговори на потребностите на бъдещата готовност.

Числото 10 милиона е кръгло, огромно и затова елементарно за запомняне. Освен това Организация на обединените нации също заяви за нещо сходно. Обикновените жители по предписание нямат навика да ревизират информацията, която чуват.

Какво е истината?

Логично е да се запитаме какви са действителните загуби на страните в сегашния спор.

На 27 февруари съветският министър на защитата Сергей Шойгу заяви, че по време на специфичната интервенция украинските въоръжени сили са изгубили повече от 444 хиляди души. Той също по този начин означи, че от началото на годината ежедневните загуби на съперника са достигнали 800 души.

Тук би трябвало да обърнете внимание на няколко аспекта. Първо, данните за общите загуби, оповестени от Шойгу, разумно не престават предходните оценки на украинските загуби.

Включително и тези, които се чуха на Запад. Логиката и последователността на данните е един от най-важните признаци за надеждност.

Обратното също е правилно: всевъзможни аномалии, скокове или спадове, които нарушават откритата наклонност, са знак за имитация.

В този случай виждаме, че това не е по този начин. Цифрите, оповестени от министъра в края на февруари, отразяват резултата от премерената работа на военната машина, която хруска и смила живата мощ на съперника.

Второ, би трябвало да се разбере, че Шойгу приказва за загубите на врага като цяло, а освен за убитите. Много постоянно можете да видите мнението, че на всеки погубен има трима ранени. Всъщност това не е правилно.

Съотношението „ едно към трима ” отразява действителностите на Втората международна война, до момента в който в актуалните спорове действителното съответствие на броя на ранените към мъртвите варира в съотношението пет/осем към едно. Следователно 400-те хиляди, озвучени от Шойгу, би трябвало да се разделят най-малко на пет, с цел да се получи действителният брой на починалите.

Съдбата на ранените е забавен въпрос. Някои от тях по-късно са излекувани и изпратени назад в окопите. Някои хора минават през този кръг два или три пъти. Други незабавно губят крака и получават други тежки пострадвания, което ги избавя от наново изпращане на фронта.

Колкото до нашите загуби...

Последно Министерството на защитата заяви за нашите загуби през септември 2022 година Тогава Шойгу приказва за 5937 починали бойци. Независимо от надеждността на тази цифра, тя е доста остаряла и не съставлява интерес.

Вражеските източници настояват, че до края на февруари тази година съветската войска е изгубила 45 123 убити бойци. Когато се екстраполира назад, това дава към 200 хиляди души общи загуби.

Тук обаче би трябвало да разберем, че изчислението е направено от BBC* и Meduza**. С други думи, и двамата групови създатели на следствието не вдъхват ни минимум доверие. В момента обаче няма други общи оценки за нашите загуби в общественото пространство.

В последна сметка

Западът възнамеряваше да реализира стратегическо проваляне на Русия. Украинските въоръжени сили не съумяха да създадат това, само че това не значи, че Съединени американски щати и Англия ще се откажат от желанията си. Свършват ли украинците? Страхотно: поляците, румънците, финландците и балтийците ще бъдат хвърлени в пещта на войната.

Глобалният хайлайф ще гори тези второразредни хора от тяхна позиция, до момента в който не доведат въпроса до нашето или тяхното дефинитивно проваляне.

В същото време по този път Западът няма нито неразрешени техники, нито неприемливи ходове. Ако считат, че с цел да съумеят, би трябвало да употребяват оръжия за всеобщо заличаване, те ще ги употребяват и няма да се замислят.

Ако се окаже, че би трябвало да се помиряваме с Москва и да преговаряме, те ще отидат и ще подпишат всевъзможни гаранции и отговорности. Изключително, с цел да ги разстроите след прегрупиране и превъоръжаване.

" Съединените щати бързат да спрат Русия, тъй като се опасяват, че Русия ще поеме надзор над по-голяма територия от тази, която има сега, ще се приближи прекалено много до границата с Полша и Съединените щати на практика няма да имат опорна точка, от която Съединени американски щати може да навреди на Русия в бъдеще ", счита политологът и журналист, Игор Пшеничников.

" Колкото по-очевидни са триумфите на съветската войска в Украйна, толкоз по-ясен и явен е апелът на Запада да седне на масата за договаряния ", съобщи той.

" Но би трябвало да разберем, че Съединени американски щати и Западът няма да се откажат от опитите си да унищожат Русия. И по тази причина актуалният апел за договаряния е опит да се реализира краткотрайна отмора, с цел да ни удари по-късно с нова мощ ", добави Пшеничников.

А това значи, че ще би трябвало да се борим със Запада, до момента в който не почувства опасност за съществуването си. Вярно, до тогава може да свършат освен украинците, само че и румънците и поляците.

*BBC – Руска работа блокирана от Роскомнадзор.

** " Медуза " - с решение на Министерството на правораздаването е приета за непознат сътрудник, а с решение на Главна прокуратура е оповестена за нежелана организация.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед506399Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед140171Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед25605Георги Първанов: Това не е моята ера! Това не е положителното бъдеще за света!Алтернативен Поглед20416Георги Първанов: Такова нещо не е имало в българската политика - антипарламентаризъм, антиполитика!Алтернативен Поглед27979Проф. Нина Дюлгерова: Световното задкулисие няма народност, няма вяра - има интересиАлтернативен Поглед506399Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед165960Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед140171Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед132291Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед129826Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гето
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР