„Специалната операция на Въоръжените сили на русия в Украйна продължава.

...
„Специалната операция на Въоръжените сили на русия в Украйна продължава.
Коментари Харесай

Митрофанова: Руската федерация не планира да окупира Украйна

„ Специалната интервенция на Въоръжените сили на русия в Украйна продължава. Операцията е за демилитаризация и денацификация на незаконния киевски режим, който в продължение на 8 години водят война против популацията на Донецка и Луганска национални републики “.

Това разгласи във видеообръщение посланикът на Русия в България Елеонора Митрофанова, оповестено на уеб страницата на задачата във „ Facebook “.

В началото на обръщението тя прецизира, че ще дава брифинг всяка седмица поради „ възходящата в българските медии антируска реторика, увеличаващите се в геометрично градация фалшив вести за Русия, както и с ограничението на излъчването на съветски медии “.

Митрофанова акцентира също по този начин, че България е била една от първите в Европейски Съюз, които са оповестили възбрана за прехвръкване на съветски самолети над наша територия.

" Без подозрение тази неприятелска стъпка ще се отрази отрицателно върху интензитета на двустранните връзки, в това число в областта на туризма. На 2 март Министерство на външните работи разгласи двама сътрудници на посолството за " личност нон грата ". Това е 11 случай от 2019 година насам. Поредното изпъждане на дипломати под фиктивен предлог не може да се преглежда по различен метод, друг от блян на София да " налее масло в огъня " в разпалваната от груповия Запад антируска нервност ", сподели посланичката.

„ Подчертавам, че Руската федерация не възнамерява да окупира територията на Украйна и взима всички вероятни ограничения, с цел да резервира живота на мирните поданици. Удари се нанасят единствено по военни обекти при потребление на високоточни оръжия “, споделя още посланикът.

По думите ѝ досега са разрушени 2911 военни обекти, като 90% от военните летища на Украйна са били изумени.

„ Последните 2 дни се прави всички допустимо за обезпечаване на филантропични коридори. Евакуацията на жителите върви мъчно, защото формированията на украинските националисти пречат на организацията. Те употребяват мирните поданици като жив щит “, разгласи още Митрофанова.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР