Специалната комисия за разследване на атаката срещу Капитолия на САЩ

...
Специалната комисия за разследване на атаката срещу Капитолия на САЩ
Коментари Харесай

Комисията за 6 януари издаде 6 призовки заради схемата с фалшивите електори

Специалната комисия за следствие на офанзивата против Капитолия на Съединени американски щати е решила да се задълбочи в абсурда с недействителните електори от основни щати, в които Тръмп загуби изборите, и издаде 6 призовки на хора, които счита, че могат да допринесат за следствието.

Двама от призованите са членове на акцията на Тръмп, а другите четирима – изтъкнати републикански чиновници на управляващите в оспорваните щати. Двамата от акцията на Тръмп са Майкъл Роман, управлявал дейностите по време на Election Day през 2020 година, и неговият заместител Гари Майкъл Браун.

Според комисията и за двамата „има данни, че са взели участие в напъните да се поддържат изказванията за машинация на изборите през ноември 2020 година и да се поощрят щатските законодатели да назначат подправени „алтернативни“ електори.

Четиримата републикански функционери, които комисията желае да разпита, са законотворците от Пенсилвания и Аризона Дъглас Мастриано и Марк Финчъм, както и председателката на Републиканската партия в Аризона Кели Уорд и някогашната председателка на партията в Мичиган Лора Кокс.

Миналия месец комисията издаде призовки на 14 републиканци от 7 щати, които са били във подправените описи с електори през 2020 година като част от схемата на акцията на Тръмп да бъде сменен United States Electoral College.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР