Специалната комисия на Камарата на представителите на САЩ, която разследва

...
Специалната комисия на Камарата на представителите на САЩ, която разследва
Коментари Харесай

Обвиниха Тръмп за нападението в Капитолия

Специалната комисия на Камарата на представителите на Съединени американски щати, която проверява събитията към нападението в Капитолия на 6 януари 2021 година, сподели част от събраните материали по време на първото обществено правосъдно съвещание. Според депутатите те са доказателство за това, че 45-ият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп е виновен за безредиците в центъра на американската столица.

Председателят на назначената комисия Бени Томпсън (демократ от Мисисипи) дефинира дейностите на Тръмп като " солидна, многоетапна интрига за подправяне на президентските избори ". Той съобщи, че събитията в постройката на Конгреса на Съединени американски щати са " кулминационната точка на опит за прелом ".

Членът на Камарата на представителите Лиз Чейни (републиканец от Уайоминг), която също е член на специфичната комисия, съобщи по време на чуването: " Онези, които нахлуха в Капитолия и се бориха със чиновниците на реда в продължение на часове, бяха стимулирани от това, което им сподели президентът Тръмп. Че изборите са били откраднати и че той е законен президент ".

В специфичната комисия за следствие вземат участие седем демократи и двама републиканци, в това число Чейни. Последните нееднократно са подлагали на критика Тръмп. Много съпартийци ги осъдиха за това.

По време на чуването бяха показани, наред с други неща, няколко фрагмента от фрагменти с показания на очевидци, получени от депутатите. Бяха показани фрагменти, в които Уилям Бар, служил при Тръмп като министър на правораздаването и основен прокурор на Съединени американски щати, показва несъгласието си, че " изборите са били откраднати ". Той акцентира, че не желае да взе участие в опитите за оборване на резултата от гласуването.

Членовете на специфичната комисия демонстрираха и запис на диалог с дъщерята на Тръмп - Иванка, която е била президентски консултант в неговата администрация. На записа тя споделя: " Уважавам основния прокурор Бар. Затова одобрих това, което той сподели ".

Депутатите показаха тези думи на Бар и Иванка Тръмп, както и други материали, като доказателство, че 45-ият президент на Съединени американски щати е дезинформирал поддръжниците си и в действителност ги е подтикнал към незаконни дейности.

Изслушването беше излъчено онлайн по доста американски телевизионни канали. Демократите, които образуваха специфичната комисия, съзнателно насрочиха събитието за най-гледаното време с вярата да съберат огромна телевизионна публика, с цел да се опитат да поправят, в това число и по този метод, съвсем пагубната съгласно локалните анализатори позиция на партията в навечерието на междинните избори за Конгрес през ноември./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР