Специална временна комисия в Народното събрание, посветена на , който

...
Специална временна комисия в Народното събрание, посветена на , който
Коментари Харесай

ПП и ДБ викат Бойко Борисов да отговаря в комисия за Пловдивския панаир

Специална краткотрайна комисия в Народното събрание, отдадена на, който следва да стане благосъстоятелност съвсем напълно на предприемача, почетен консул на Руската федерация у нас и, желаят да бъде основана от " Продължаваме промяната " и " Демократична България ". Това оповестиха представители на двете партии на взаимен брифинг в Народното събрание.

" Депозираме предложение за основаване на краткотрайна комисия, която да откри всички обстоятелства и условия от 2016 година до през днешния ден по отношение на харизването на Пловдивския панаир на почетния консул на Руската федерация. Ние от Демократична България и Политическа партия няма да се откажем от тази борба. Ще разгледаме всички обстоятелства и условия към решението на страната от 2016 година за това да се откаже от акциите си, ще разгледаме дейностите на кметовете и общинските препоръки на Пловдив ", съобщи Йордан Иванов, народен представител от " Демократична България ".
 Общинският съвет индиректно бетонира Гергов в Пловдивския панаир
Общинският съвет индиректно бетонира Гергов в Пловдивския панаир

Второ съвещание се проваля поради липса на кворум

И още - на въпроси по отношение на проблема щял да дава отговор и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, който бе министър председател по времето, когато страната се отхвърля от акциите си.

" Ще поканим и Бойко Борисов и Георги Гергов, които да опишат за всички обстоятелства и условия към харизването на Пловдивския панаир. Ще забележим оказван ли е натиск на общински съветници и за това, че 350 декара в съвсем идеална част на града да отидат при Гергов ".

Народният представител изрази вяра, че краткотрайната комисия ще бъде основана с болшинство в Народното събрание предвид на това, че на предходната сесия на Общинския съвет в Пловдив, на която трябваше да бъде прегледан въпросът, са участвали представители на партии от целия политически набор.

На въпросната комисия ще бъде извикан служебният министър на културата Велислав Минеков , като с него да се търси алтернатива панаирът да бъде разгласен за монумент на културата, което да осуети желанията на Гергов. Ще се търси и решение взаимно с Министерството на стопанската система, което да прегледа опцията страната да си върне акциите в обекта.
 Граждани на митинг против
Граждани на митинг против " кражбата " на Пловдивския панаир

Те са срещу една от емблематичните здания на града да отиде в частни ръце

Освен това общинските съветници на Демократична България във Варна, която държи част от акциите на панаира, ще предпримат дейности въпросните акции да бъдат върнати на страната.

На брифинга неведнъж бе изказано и опасението, че придобиването на Пловдивския панаир от Георги Гергов ускорява съветското въздействие у нас. Как обаче става това? " Гергов има политическо въздействие, което надалеч надвишава обяснимите параметри. Това съгласно мен изисква засилено внимание. Това не е просто някакъв човек, инцидентен предприемач ", отговори на въпрос на News.bg съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов.

" С това предложение демонстрираме още веднъж, че обединени към действителни цели, с действителни дейности, а освен с говорене, имаме вяра, че смяната ще продължи ", съобщи на собствен ред съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков.

Припомняме, в края на предходната година с дяловете на Община Варна от 29% и с досегашния си дял от 50% предприемачът от акциите на Панаира посредством сдружението си " Пълдин инвест ". И до този миг не беше ясно обяснено за какво и по какъв начин община Варна продължава да има въпросните акции, макар че през 2017 година, при първия опит да бъде прокарана тази скица, Изпълнителната комисия на ГЕРБ и в Министерство на стопанската система.
 Георги Гергов предложи да даде на Общината 2% от акциите на Пловдивския панаир
Георги Гергов предложи да даде на Общината 2% от акциите на Пловдивския панаир

Той обаче сложи изискване да се гласоподава нарастването на капитала на " Пълдин инвест " с акциите на Варна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР