Специализираното дружество за земеделски кредити „Агрион Финанс“ намали лихвата по

...
Специализираното дружество за земеделски кредити „Агрион Финанс“ намали лихвата по
Коментари Харесай

2.9% лихва по ипотечните кредити от "Агрион Финанс"

Специализираното сдружение за аграрни заеми „ Агрион Финанс “ понижи лихвата по универсалния си ипотечен заем в евро до 2.9% за първата година.

Това стана ясно по време „ БАТА АГРО “, което се организира в Стара Загора от 15-18 май. Според специалисти по кредитиране това е едно от най-ниските равнища на пазара на заемите. Земеделските производители, които посетят щанда на „ Агрион “ по време на интернационалното ревю, ще получат специфичен промо код, с който ще могат да се възползват от промоционалните условия. Те са годни до 18 юни 2018 година, споделиха от компанията, която е дъщерна на водача в ръководството на аграрни активи „ Агрион Инвест “. Гратисният интервал за заплащане по главницата е 12 месеца.

„ Специалните условия важат за заеми до 100 хиляди евро, като минималният период на заема е 5 години. След промоционалната първа година, лихвата до края на интервала е 8,5% “, прецизираха от „ Агрион Финанс “. Обезпечението, което си приема, е земеделска земя или други недвижими парцели, като процентът на финансиране може да доближи до 80% от размера на пазарната оценка на поземлените активи. Това е един от най-високите проценти финансиране на пазара на аграрни заеми сега, настояват пазарни анализатори. Друго съществено облекчение за фермерите е, че остойностяването на земята е изцяло гратис за кредитополучателя и се прави от специалистите на компанията. Вноските могат да се разсрочат за интервал от 15 години.

Изчисленията на специалистите от „ Агрион Финанс “ демонстрират, че финансовият резултат за земеделските производители от промоционалната рента може да доближи 5 600 евро. Пълните условия по ипотечния заем и останалите благоприятни условия за финансиране може да се открият на адрес http://agrion.bg/bg/finance.

„ Целта ни е да улесним достъпа до заеми на дребните и междинни производители, които постоянно не могат да отговорят на комплицираните условия на огромните банки, споделиха от „ Агрион Финанс”. Поради тази причина компанията оптимално е опростила процеса по отпущането на заеми. Не се изисква откриването на спомагателни сметки, застраховки, въвличането на поръчители и съдлъжници. Няма условие и за разработка на подробни бизнес проекти, доклади и разбори. Кандидатстването е без такса ангажимент и такса за разглеждането на документи. На процедура фермерът дължи нищо преди да е сигурен, че ще получи мечтаното финансиране. Няма даже разноски за оценка на обезпечението.

Подобни са изискванията и за създадения от „ Агрион Финанс “ заем за оборотни средства, а при лизинга на земеделска земя, обезпеченото финансиране може да доближи 100%. Оценката за парцела се прави от специалистите на „ Агрион “ и е безусловно безвъзмездна за земеделските производители. Ако тя съответствува с цената на имота, фермерът непосредствено стартира да погасява лизингови вноски. Така на процедура земеделецът може да стартира да си заплаща лизинговите вноски, без да влага лични средства като самоучастие.
Покупката на земя е измежду най-честите претекстове за тегленето на заеми от фермерите, излиза наяве от изследване на настройките на фермерите, направено от „ Агрион “ Производителите търсят също финансиране за пазаруване на земеделска техника или за финансови разноски. Всеки трети аграрни производител е податлив да ипотекира земята си с цел да вземе заем, който да обезпечи бизнеса му, излиза наяве още от проучването. Хората от столицата и другите огромни градове са по-склонни да теглят заеми, като най-активни са земеделците сред 35-44 години, които разчитат на механизирана обработка на земята и следват най-новите трендове в земеделието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР