Специализираният транспорт и охрана на лица, заемали висши държавни длъжности

...
Специализираният транспорт и охрана на лица, заемали висши държавни длъжности
Коментари Харесай

НСО да охранява бивши висши политици само 6 месеца, предлага Възраждане

Специализираният превоз и защита на лица, заемали висши държавни длъжности като министър-председател, ръководител на Народното събрание, министри и така нататък, да бъде единствено 6 месеца след слизането им от поста . Това са входирали като законово предложение в деловодството на Народното събрание от партия " Възраждане ", разгласи на брифинг в Народното събрание депутатът от групировката Цвета Рангелова.

" Тестът от закона, който променяме, касае правото на избрани държавни лица като министър-председателят и ръководителят на Народното събрание да употребяват профилиран превоз абсолютно, без каквито и аргументи да постановат това. Според закона сега такива лица могат да употребяват подобен профилиран превоз до 4 години след излизане от служба ", сподели тя.

Излишен разход. Това е главният претекст за промени в закона за НСО съгласно партията на Костадинов.

" В историята не са известни каквито и да е случаи, които да постановат потреблението на този голям запас и разход за данъкоплатците. Имало е случаи, в които политици сами са пускали сигнали против себе си и са си осигурявали един първокласен метод на живот ", аргументира се още националният представител.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР