Специализираният съд ще направи втори опит да даде ход на

...
Специализираният съд ще направи втори опит да даде ход на
Коментари Харесай

Втори опит за ход на делото срещу Даниел Митов и Христо Ангеличин


Специализираният съд ще направи втори опит да даде ход на делото против някогашния външен министър Даниел Митов и неговия някогашен заместител Христо Ангеличин на 16 февруари, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Да започва процесът от първия път в края на декември предходната година не стана, когато поради неявяване на юрист разпоредително съвещание бе отсрочено. За идното правосъдно съвещание призовка е изпратена до Министерство на финансите.

Даниел Митов е упрекнат за закононарушение по работа, а Христо Ангеличин в занемареност. Според прокуратурата Митов, като министър на външните работи, не е извършил служебните си отговорности за да набави полза за комерсиално сдружение, и от това настъпили обилни нездравословни последствия в размер на 494 458,03 лева за Министерство на външните работи (МВнР). В нарушаване на Закона за обществените финанси и Закона за публичните поръчки, сключвайки съглашения към контракт с Министерство на земеделието и храните (МЗХ), Митов задължил Министерство на външните работи да преведе посредством Министерство на земеделието и храните на комерсиалното сдружение инкриминираната сума и не планувал надзор по осъществяването на ценовото предложение по по този начин подписаните съглашения. Вместо да се съблюдава закона, защото са налице учредения за осъществяване на процедура за възлагане на социална поръчка по реда на Закон за обществените поръчки, Министерство на външните работи сключило две съглашения (от 15.01.2016 година и от 22.04.2016 г.) с Министерство на земеделието и храните, по силата на които са употребили услугите на комерсиално сдружение посредством Министерството. С това комерсиално сдружение Министерство на земеделието и храните е в договорни връзки след извършена социална поръчка за обезпечаване на въздушен превоз, хотелски настанявания и медицински застраховки при служебни пътувания за чиновниците на Министерство на земеделието и храните. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР