Специализираният съд призна отстранения кмет на столичния район Младост Десислава

...
Специализираният съд призна отстранения кмет на столичния район Младост Десислава
Коментари Харесай

Съдът даде 20 години затвор на Десислава Иванчева

Специализираният съд призна отстранения кмет на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева за отговорна за вземане на рушвет и ѝ дефинира наказване от 20 години отнемане от независимост, 10 000 лв. санкция, конфискация на имущество и възбрана да заема обществена служба в идващите години. 

Зам.-кметът Биляна Петрова получи 15 години затвор, 15 000 лв. санкция и 15-годишна възбрана за заемане на обществена служба.

Соченият за медиатор при предаване на рушвет Петко Дюлгеров получи 12 година затвор, 12 000 лв. парична санкция и конфискация на имущество.

Присъдата прочете арбитър Иво Хинов.

Решението на първата правосъдна инстанция може да бъде обжалвано.

Според обвиняването отстраненият кмет е поискала рушвет на стойност общо 500 хиляди евро от вложителя Александър Ваклин, с цел да придвижи негови забавени преписки в общината. Посоченият за медиатор Петко Дюлгеров е приел 70 хиляди евро за една характерна кореспонденция, като част от тях е щял да задържи за себе си и друга част - да съобщи на Иванчева.

Преди една година Дюлгеров бе арестуван с 14 хиляди евро, а в същия ден Иванчева и Петрова бяха задържани в зрелищна акция, откакто останалите пари бяха открити в колата им.

Прокуратурата базираше обвиняванията си против тримата на свидетелски показания, следи от белязаните пари и документи. Миналата седмица обаче Петко Дюлгеров се отдръпна от първичните си показания и съобщи, че е приказвал под напън и му било дадено да бъде освободен, в случай че даде " верните показания ".

Очаквайте детайлности.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР