Специализираният съд отложи делото срещу Симеон Дянков, Иво Прокопиев, Трайчо

...
Специализираният съд отложи делото срещу Симеон Дянков, Иво Прокопиев, Трайчо
Коментари Харесай

Спецсъдът отложи делото срещу Дянков, Прокопиев и Трайков

Специализираният съд отсрочи делото против Симеон Дянков, Иво Прокопиев, Трайчо Трайков още трима души за януари 2019 година, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Причината за отлагането беше неявяване на част от юристите. За през днешния ден беше планувано разпоредително съвещание по него.

БГНЕС напомня, че на 3 октомври Специализираната прокуратура внесе още веднъж в Специализирания углавен съд обвинителен акт по делото за продажба на занижени цени на държавния дял на енергоразпределителното сдружение EVN.

Бившият вицепремиер Симеон Дянков и предприемачът Иво Прокопиев са упрекнати за осъществяване на длъжностно закононарушение, от което са настъпили обилни нездравословни последствия (близо 28 милиона лв. вреди на държавния бюджет).

Трима от привлечените - изпълнителният шеф на " Булброкърс " Радослав Рачев, Петър Василев и Любомир Евстатиев са упрекнати за умишлено нанасяне на вреди на непознато имущество в изключително огромни размери.

Бившият министър на стопанската система и енергетиката Трайчо Трайков е упрекнат за това, че като длъжностно лице не е положил задоволително грижи за повереното му имущество, от което са настъпили вреди в изключително огромни размери и закононарушението съставлява изключително тежък случай. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР