Специализираният съд остави в ареста Йоана Чолакова - бившата секретарка

...
Специализираният съд остави в ареста Йоана Чолакова - бившата секретарка
Коментари Харесай

Административният директор на "Левски" Йоана Чолакова остава в ареста

Специализираният съд остави в ареста Йоана Чолакова - някогашната секретарка на предприемача с ползи в хазарта Васил Божков и сегашен административен шеф в ПФК Левски.

Тя е упрекната, че е взела участие в проведена незаконна група, ръководена от Божков.

Прокуратурата твърди, че от 2014 година е била шеф на кабинета на Божков, а от януари 2019 година до януари 2020 година е била обезпечавана от " Нове интернал " (според Търговския указател сдружението е еднолична благосъстоятелност на Васил Божков и се ръководи от Мирослав Илиев). В момента Чолакова работи като административен шеф в " Левски ".

На 22 февруари Чолакова е била призована и разпитана по делото като очевидец. Няколко дни по-късно, на 27 февруари, тя е получила обвиняване за присъединяване в незаконната група.

" За първи път през днешния ден чух, че съм била в управителния съвет на " Нове холдинг ". Имам две висши образования, носих кафета, папки. Реших, че не съм напреднала задоволително в кариерата и сама напуснах преди година. Не разбирам нищо от
хазарт. Нямам безусловно никаква визия за какво съм тук сега ", сподели Чолакова пред съда.

Тя сподели, че досега е съдействала на проверяващите и не е правила опити да се укрива. Съдът одобри като главно доказателство показанията на Цветомир Найденов, досегашен съучастник на Божков в разнообразни компании и сдружения. Той е разказал за нейното присъединяване в групата и пред проверяващите твърди, че е провела контактите на Божков.

Според съда, има заплаха тя да извърши закононарушение, в случай че бъде на независимост. Съдът се стимулира с показанията на Найденов, който е показал съответни имена и прякори на хора, свързани с иманярство, търговия с културно-исторически полезности и сводничество. Те към момента нямат обвинявания и следствието против тях продължава, а съгласно съда, в случай че Чолакова бъде освободена, тя може да се свърже с тях, да помогне за укриването им или да попречи на следствието.

Решението на съда не е дефинитивно и може да бъде обжалвано.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР