Специализираният съд остави в ареста сочените за ръководители на организираната

...
Специализираният съд остави в ареста сочените за ръководители на организираната
Коментари Харесай

Организаторите на групата за финансови измами и тяхната счетоводителка остават в ареста

Специализираният съд остави в ареста посочените за ръководители на проведената незаконна група Йордан Моллов и Кирил Джабаров. В ареста остава и тяхната счетоводителка. Останалите трима обвинени бяха пуснати под домакински арест.

Групата беше арестувана след акция на Министерство на вътрешните работи и ДАНС. Според прокуратурата има хора, които били излъгани с към 1 млн. лева Още през вчерашния ден от прокуратурата оповестиха, че групата заблуждавала хора, че ще им обезпечи закупуване на акции, които биха удвоили и утроили цената си, а през днешния ден от обвиняването акцентираха, че има задоволително данни, че Йордан Моллов и Кирил Джабаров са били с лидерска роля в проведената незаконна група, избрана от очевидец като финансова пирамида. Двамата поставяли задания, давали насоки за образуване на схеми за финансови измами.



Другите арестувани - двама мъже и две дами, също са имали роля в групата, съгласно прокуратурата. Едната жена била помощник-счетоводител и следяла придвижването на парите по разнообразни сметки, а другата била началник на КОЛ-център, който осъществявал контакт с евентуални клиенти. Единият от арестуваните мъже пък бил главното лице, което убеждавало клиентите да влагат в акции още по-големи суми, а другият бил доверено лице на уредниците.

Днес в правосъдната зала всички обвинени помолиха съда да не бъдат арестувани, а съгласно бранителите им на този стадий не може да се уточни дали в реалност става въпрос за финансова машинация, защото при търговията на фондовата борса: " разновидностите са два: можеш да спечелиш, само че можеш и да изгубиш ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР