Специализираният наказателен съд ще гледа днес, 12 септември, мярката на

...
Специализираният наказателен съд ще гледа днес, 12 септември, мярката на
Коментари Харесай

Спецсъдът отново гледа искане на собственика на TAD Group да излезе от ареста

Специализираният углавен съд ще гледа през днешния ден, 12 септември, мярката на притежателя на TAD Group Иван Тодоров, съобщи БГНЕС.
На 3 септември притежателят на TAD Group остана в ареста по обвинявания в подбуждане за кибертероризъм поради теча на данни от Национална агенция за приходите. Съдът реши Тодоров да остане в ареста, като одобри причините на прокуратурата, че действието е с висока степен на заплаха. Според прокуратурата Иван Тодоров може да се укрие, с цел да затрудни следствието, а може и да окаже въздействие на очевидците да трансформират показанията си, част от които не са били дадени пред арбитър, сподели тогава наблюдаващият прокурор Калин Близнаков.
На предишното съвещание по делото от прокуратурата цитираха очевидец, който обяснил, че когато Тодоров го нямало, упрекнатият за директен причинител Кристиян Бойков е поемал отговорностите му, тъй като сред тях имало по-високо доверие. Прокуратурата цитира и разпити на представители на външни компании - клиенти, съгласно които TAD Group имала неточни връзки.
Самият Иван Тодоров сподели пред съдията на предишното съвещание, че компанията му не правела нищо нерегламентирано към Национална агенция за приходите или към частни компании.
Тодоров в началото беше пуснат на независимост против 100 000 лв. гаранция, само че Апелативният спецсъд го върна в ареста, откакто прокуратурата показа 4 тома нови доказателства. За решението тогава надви доказателство – общ чат на компанията TAD Group, в който Кристиян Бойков най-общо оповестява за хакването на архива на Национална агенция за приходите, а Иван Тодоров го предизвиква да продължи и с други компании, като дава обещание и бонуси за всяка една от тях. Публикуването на данните от Национална агенция за приходите от страна на Бойков посредством медиите е целяло всяване на боязън и суматоха, одобри още съдът. Тодоров беше задържан още в правосъдната зала.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР