Специализираният наказателен съд реши да наложи мярка домашен арест на

...
Специализираният наказателен съд реши да наложи мярка домашен арест на
Коментари Харесай

Четирима от обвинените за износ на онколекарства остават...

Специализираният углавен съд реши да наложи мярка „ домакински арест ” на три дами от незаконната група за противозаконна търговия с медикаменти за онкоболни. Зора Балджийска – доктор, Небесна Балджийска – шеф на болница, и Светлана Тюлекова – фармацевт, ще са под домакински арест поради здравословни аргументи, предава БТВ.

В ареста остават - посоченият за началник на групата Милослав Пейков, както и Борислав Сотиров, Калоян Молалийски и Делян Денсузов. Според съда има заплаха те да извършат ново закононарушение.

Наблюдаващият прокурор Лидия Манолова не изкллючи опцията да има още обвинени по делото.

Основен очевидец по делото е чиновник на ГДБОП.

Мярката предстои на обжалване в тридневен период.

Седем души бяха задържани при акция на Специализираната прокуратура и ГДБОП, която се организира в две онкоболници в четвъртък.

Според обвиненението групата е работила от месец май 2017 година. До арестите се стига откакто сред трима от членовете на незаконната група са били предадени белязани медикаменти.

Прокуратурата споделя, че ръководителят на групата е осъществявал срещи с членовете, а те изпълнявали неговите инструкции. Схемите съгласно държавното обвиняване са били две. При едната се купували медикаменти от разнообразни лекари, които в следствие били заменяни с такива с изминал период на валидност или неразбираем генезис. Втората скица е отклонение на медикаменти без да бъдат вливани на пациентите.

Липсва ясно обвиняване, е тезата на отбраната. Адвокат Емануил Йорданов уточни, че в него се споделя, че проведената незаконна група работила от април месец тази година, без да се разбере от къде идва сходно изказване и какво се е случило сред април и деня, в който обвинените са арестувани.

„ Прокуратурата взема решение, че първо би трябвало да задържи обвинените, а по-късно да събира доказателства. В делото към този миг няма данни какво и по какъв начин е белязвано. Аз за първи път виждам седем души проведена незаконна група, които взети дружно, не са откраднали и един гвоздей ”, уточни юрист Емануил Йорданов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР