Специализираният наказателен съд решава днес да останат ли за постоянно

...
Специализираният наказателен съд решава днес да останат ли за постоянно
Коментари Харесай

Съд решава да останат ли в ареста трима от четиримата обвинени за корупция в ДАБЧ

Специализираният углавен съд взема решение през днешния ден да останат ли за непрекъснато в ареста трима от четиримата обвинени за корупционните схеми в Държавната организация за българите в чужбина (ДАБЧ). Това са ръководителят и основният секретар - Петър Харалампиев и Красимир Томов, и сръбският жител Марко Стойов.

Четвъртата упрекната е освободена против парична гаранция по преценката на прокуратурата поради здравословното ѝ положение и поради отзивчивостта пред проверяващите.

Тя и сръбският жител са били медиатори в работилата от година и няколко месеца скица в ДАБЧ - искаш документ за генезис - плащаш по-малко, в случай че би трябвало единствено да се придвижи по-бързо, и много повече - в случай че нямаш български корени. Парите - сред 5 и 8 хиляди евро, се разпределяли по веригата. Между 1000 и 1500 евро взимали Харалампиев и Томов, настояват от спецпрокуратурата.

Зам.-главният прокурор Иван Гешев назова акцията в ДАБЧ „ най-сериозният случай на корупция на високо ниво - без аналог в най-новата ни история ", а дейностите на обвинените във връзка с хора с български корени „ закононарушение против националните ползи “.

„ Тези хора са може би повече българи от доста от нас, тъй като те знаят и помнят, че са българи, а някои са не запомнили, в това число такива, които живеят в тази страна. Плащат, с цел да получат българско поданство. Плащат, тъй като им е по-икономическо преференциално да платят, вместо да идват шест пъти от Украйна. Чиста математика “, съобщи Иван Гешев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР