Специализираният наказателен съд отложи за 31 януари 2022 г. разпоредително

...
Специализираният наказателен съд отложи за 31 януари 2022 г. разпоредително
Коментари Харесай

Отложиха делото за водната криза в Перник

Специализираният углавен съд отсрочи за 31 януари 2022 година разпоредително съвещание по делото за водната рецесия в община Перник през 2019 година против някогашния министър на околната среда Нено Димов и краткотрайно изпълняващия длъжността кмет на Перник по това време Севделина Ковачева.

На днешното съвещание по делото стана известно, че адвокатката на Ковачева е подала молба делото да бъде отсрочено, защото е заболяла от ковид.

В тази връзка подсъдимата също изиска делото да бъде отсрочено, тъй като упорства да бъде представлявана от своя бранител. Прокуратурата и юристите на Димов означиха, че това събитие се явява спънка за предоставяне ход на делото и съдът го отсрочи за идната година.

Спецпрокуратурата внесе в съда обвинителния акт по делото в края на юли месец 2021 година От държавното обвиняване оповестиха тогава, че по случая са били разпитани 156 очевидци и е направена деветорна техническа експертиза. Събрани са били над 4000 страници доказателства.

Заради водната рецесия с язовир " Студена " на ръководителя на ВиК-Перник също беше повдигнато обвиняване, само че материалите по него бяха отделени и изпратени по подготвеност на Окръжна прокуратура Перник.

През месец април 2020 година Нено Димов излезе от ареста, той беше арестуван на 9 януари същата година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР