Специализираният наказателен съд отложи разпоредителното заседание по делото срещу председателя

...
Специализираният наказателен съд отложи разпоредителното заседание по делото срещу председателя
Коментари Харесай

Отложиха делото за шпионаж срещу Николай Малинов

Специализираният углавен съд отсрочи разпоредителното съвещание по делото против ръководителя на придвижване „ Русофили ” Николай Малинов. Той е упрекнат за шпионаж в интерес на Русия.

Причината е, че Малинов е получил правосъдните бумаги по делото на 7 юли и не е минал седемдневният период, в който той да се запознае с обвиняването против него и да приготви отбраната си.

В съда съм поради поддръжката от Руската федерация, сподели пред медиите Николай Малинов, представен от Българска телеграфна агенция.

„ Абсурдно е моето закононарушение да е това, че съм подписал контракт с теоретичен институт и тези разработки са оповестени в научно-теоретично издание. Няма нищо скрито, нищо секретно. Никога не съм имал достъп до секретна информация ”, сподели още той.

Шпионската сага към Малинов стартира през септември на 2019 година, когато той бе задържан дружно с други членове на придвижването. Тогава Специализираната прокуратура го упрекна в шпионаж в интерес на две организации – Общество „ Двуглав орел “ на Константи Малофеев и Руският институт за стратегически проучвания на ген. Леонид Решетников. Лидерът на „ Русофили ” бе освободен под гаранция и малко по-късно се появиха фрагменти с него и съветския президент Владимир Путин. Оказа се, че Малинов е получил позволение да напуща страната и по този начин е отишъл в Москва, където съветският държавен глава му връчи медал.

Николай Малинов е и ръководител на партия „ Възраждане на Отечеството ”, която взе присъединяване на парламентарните избори на 11 юли в коалиция „ Ляв съюз за чиста и свята република ” (със секретар Жан Виденов).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР