Специализираният наказателен съд отхвърли искането на бившия заместник-кмет на столичния

...
Специализираният наказателен съд отхвърли искането на бившия заместник-кмет на столичния
Коментари Харесай

Съдът отказа да освободи Биляна Петрова, тя се разплака

Специализираният углавен съд отхвърли настояването на някогашния заместник-кмет на столичния регион „ Младост " - Биляна Петрова, да напусне ареста, оповестява БНР. Съдът се базира на назначената съдебно-медицинска експертиза, съгласно която, макар здравословните й проблеми, разследваната за корупция Петрова може да се лекува и под стража.

Според доктор Адриана Русева болесттите на Петрова не изискват болничен престой и по тази причина тя се е съветвала и е осигурила персонален обзор на някогашния заместник-кмет при още експерти. Това провокира реакцията на арестуваната, съгласно която вещото лице е изследвало и въпроси, които не са му предоставени от съда и прави изводите си без да се е срещнала с изискванията в ареста. Съдът обаче не се съгласи и даже похвали Русева, че е показала самодейност за попълване на проучването. Според магистратите консултациите с други експерти освен не е непозволено, а е демонстрация и на висок професионализъм.

Докато отбраната на Петрова искаше освобождението й, освен поради здравословните й проблеми, а и тъй като не е взела участие в корупционна скица с кметицата на "Младост " Десислава Иванчева и някогашния областен кмет Петко Дюлгеров по изнудването на предприемача Александър Ваклин, обвинената се разплака, а съдът даде отмора. След това разгласи, че Петрова остава под стража - решение, което тя може да апелира на пред Апелативния профилиран съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР