Специализираният наказателен съд остави в ареста полицая, обвинен за производство

...
Специализираният наказателен съд остави в ареста полицая, обвинен за производство
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста полицая, обвинен за производство на нелегален тютюн

Специализираният углавен съд остави в ареста служителя на реда, упрекнат за произвеждане и разпространяване на цигари без бандерол.

Служителят на Министерство на вътрешните работи беше задържан в събота покрай прохода Траянови врата, до момента в който превозвал 30 чувала тютюн с персоналния си автомобил.

Според прокуратурата незаконната група работила от началото на 2017 година на територията на цялата страна, а жандармеристът изпълнявал ролята на пощальон, предава БТВ.

"Той, употребявайки служебното си състояние, траспортира стока до бази, след това транспортира до клиенти. В множеството случаи е бил с униформа. Чрез СРС е открито, че паркирал колата с тютюн пред поделението, върви на работа, след това популяризира ", изясни Георги Мойсев, един от наблюдаващите прокурори по досъдебното произвеждане на спецпрокуратурата.

Жандармеристът получавал по 2 лв. на кг доставен тютюн, обясниха от обвиняването. Разследването открило още, че цигарите без бандерол се произвеждали в три цеха. Седмично групата произвеждала по звук тютюн за пушене, като вредите, нанесени на бюджета от неплатен данък, са 3 милиона лв.. В залата служителят на реда изиска да бъде пуснат под домакински арест, тъй като "си е взел поука и повече няма да се случва. "

Жандармеристът е постъпил на работа в Министерство на вътрешните работи през 2015 година

„ Тревожно е, че има чиновници на Министерство на вътрешните работи с дребен професионален стаж, които към момента не са осъзнали, че служат на страната. Към този миг няма данни за присъединяване на други чиновници в сходна логистична активност, каквато е била осъществявана от него”, сподели Румен Ганев, "Вътрешна сигурност ", Министерство на вътрешните работи

Защитата ще апелира пред по-горна инстанция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР