Специализираният наказателен съд не уважи искането на Иван Тодоров за

...
Специализираният наказателен съд не уважи искането на Иван Тодоров за
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста шефа на "ТАД Груп"

Специализираният углавен съд не почете настояването на Иван Тодоров за по-лека мярка за неотклонение. Собственикът на ТАД Груп остава в ареста по обвинявания в подбуждане за кибертероризъм поради теча на данни от Национална агенция за приходите.

По-рано Апелативният спецсъд върна в ареста притежателя на " ТАД Груп " Иван Тодоров, упрекнат в подбуждане към кибертероризъм по отношение на хакерската офанзива против Национална агенция за приходите и до момента беше на независимост против 100 000 лв. гаранция. Съдът взе решението си, откакто прокуратурата е показала 4 тома нови доказателства. Тодоров беше задържан още в правосъдната зала.

Според прокуратурата Тодоров е предиздвикал служителя във компанията " ТАД Груп " Кристиян Бойков да копира нерегламентирано данни от осведомителната система на Национална агенция за приходите. Всичко това докара до заключението на Апелативния спецсъд, че Тодоров е лице с висока социална заплаха и по тази причина го остави за непрекъснато в ареста.

За решението на съда надви доказателство - общ чат на компанията " ТАД Груп ", в който Кристиян Бойков най-общо оповестява за хакването на архива на Национална агенция за приходите, а Иван Тодоров го предизвиква да продължи и с други компании, като дава обещание и бонуси за всяка една от тях. Данните са криптирани и употребявани с користни цели. Публикуването на данните от Национална агенция за приходите от страна на Бойков посредством медиите е целяло всяване на боязън и суматоха, одобри още съдът.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР