Специализираният информационен сайт за електрическа мобилност е попаднал на интересно видео, което

...
Специализираният информационен сайт за
електрическа мобилност е
попаднал на интересно видео, което
Коментари Харесай

Батерийната система на IONIQ 5

Специализираният информативен уебсайт за електрическа подвижност е попаднал на забавно видео, което ни дава опция на надникнем в батерийното поделение на един от най-новите напълно електрически модели- IONIQ 5 на Hyundai.

Във видеото, корейската BASTRO Power Station отваря напълно нова батерийна система на Hyundai IONIQ 5, която е с потенциал от 72.6 kWh и тежи респектиращите 450 кг. От insideevs разясняват, че тежестта на модула (800 V) е съпоставимо с това при електрическата Kona на марката, който обаче е с потенциал от 64 kWh.

Електромобилът е създаден на базата на модулната платформа E-GMP (Electric-Global Modular Platform) на компанията, една от отличителните черти на която е издърженото межсуосие и осъщественият в резултат на него допълнителен интериорен шир. Основните габарити на модела са дължина 4635 мм, широчина 1890 мм и височина от 1605 мм, а самото междуосие е 3000 мм.

Във версията си Long Range (72.6 kWh), IONIQ 5 идва в модификации и с четири задвижващи колела, мощ от 306 конски сили, въртящ момент от 605 Нм и опция за ускорение от 0 до 100 км/ч за 5.2 секунди. Изпълнението на елекктромобила с две задни задвижващи колела е с мощ от 218 конски сили, въртящ миг от 350 Нм, а за класическото ускорение са нужни 7.4 секунди.



Standard Range (58 kWh) разновидността на IONIQ 5 също идва в модификации с две и четири задвижващи колела, с мощности надлежно 170 и 235 конски сили.

В взаимозависимост от желанията си на конфигурация, бъдещите притежатели на IONIQ 5 ще могат да разчитат на свободен пробег от до 480 километра при модификацията Long Range 2WD.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР