Специализирани програми за лечение на хазарта не са разкрити, но

...
Специализирани програми за лечение на хазарта не са разкрити, но
Коментари Харесай

Хинков: Специализирани програми за лечение на хазарта не са разкрити

Специализирани стратегии за лекуване на хазарта не са разкрити, само че съществуват благоприятни условия за психично консултиране и лекуване в стратегиите за психосоциална рехабилитация, съобщи министърът на опазването на здравето Христо Хинков по време на днешния парламентарен надзор, оповестява Българска телеграфна агенция.

Той отговори на въпрос на депутата Климент Шоков („ Възраждане “) по отношение на основаването на профилирани стратегии за лекуване на
хазартна взаимозависимост в България.

Подкрепата на психологично здраве е главен приоритет във водената от  Министерство на опазването на здравето (МЗ) политика, като реформирането на психиатричната болест е част от цялостното преструктуриране на опазването на здравето, сподели министърът. И напомни, че през април 2021 година е призната националната тактика за психологично здраве за интервала 2021-2030 година

Целта е съгласуване на отговорно на обособените министерства, ведомства и организации при осъществяване на нужния мониторинг. През юли 2022 година към Министерския съвет е основан Национален съвет по психологично здраве като съвещателен орган. По този метод е обезпечено включването на разнообразни институции за целеустремено съгласуване на всички политики и запаси, изясни той.

Хазартът се преглежда като психологично разстройство, за което са присъщи чести епизоди на
залагания, които преобладават толкоз доста в живота на човек, че могат да навредят на сфери като обучение, професионално развиване, основаване и поддържане на взаимоотношения с други хора, означи още Хинков.

Ранният старт на
залагането в детска и юношеска възраст е обвързван с нараснал риск от развиване на подвластно държание. Среща се по-често при хора с антисоциално разстройство, сподели също министърът.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР