Специализирани екипи от състава на Военноморските сили реагираха на два

...
Специализирани екипи от състава на Военноморските сили реагираха на два
Коментари Харесай

Два сигнала за открити невзривени боеприпаси на Южното Черноморие

Специализирани екипи от състава на Военноморските сили реагираха на два сигнала за открити невзривени муниции на Южното Черноморие и подхващат дейности по обезвреждането им, заяви Българска национална телевизия.

Днес в Министерството на защитата е постъпило искане за изпращане на профилиран екип за неутрализиране на муниции по сигнал от Министерство на вътрешните работи за открит пластмасов предмет на Централния плаж на град Царево, област Бургас, на няколко метра във вътрешността във водата, който прилича противопехотна мина.

Районът е отцепен от чиновници на Министерство на вътрешните работи. Утре сутринта на място ще работят военнослужещи от военното формирование 32 140, които ще извършат разузнаване и, в случай че се постанова – следващи дейности за неутрализиране на боеприпаса.

Този следобяд е подаден сигнал и за открит предмет на плаж Вромос, област Бургас, на сушата, който прилича противопехотна или противотанкова мина. По заповед на командира на Военноморски сили на място са били изпратени двама военнослужещи с един автомобил от Военноморската база в Атия, които са направили разузнаване.

Намереният предмет е противотанкова мина, корозирала, без взривател, която е прибрана и ще бъде унищожена в понеделник при съблюдаване на ограниченията за сигурност.

Военноморските сили на Република България взимат всички ограничения, с цел да наблюдават обстановката в региона на Черно море посредством усилена система за наблюдаване и основана организация да се реагира при всички сигнали за миноподобни обекти.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР