Специализираната прокуратура за четвърти път внесе обвинителен акт в съда

...
Специализираната прокуратура за четвърти път внесе обвинителен акт в съда
Коментари Харесай

Прокуратурата прави четвърти опит да изправи Румяна Ченалова пред съда

Специализираната прокуратура за четвърти път внесе обвинителен акт в съда против Румяна Ченалова. От пресцентъра на прокуратурата оповестиха, че са изпълнени всички инструкции на съда, изложени в разпореждането за връщане на делото. Преди това то два пъти беше връщано от Софийски градски съд (СГС) през 2017 година и веднъж от Специализирания углавен съд през 2018 година
Обвинението против някогашната съдийка от Софийски градски съд е за длъжностно и за документно закононарушение. Според прокуратурата като арбитър по висящо комерсиално дело, Ченалова е направила 14 действия, с които е нарушила и не е изпълнила служебните си отговорности.
Тя беше и едно от основните лица в записите от случая "Яневагейт ", дружно с някогашния ръководител на Софийския градски съд Владимира Янева.
През февруари месец спецсъдът върна обвинителния акт, тъй като има позволени несъгласия във фактическите изказвания на прокуратурата, че липсват такива в елементи от обвиняването, както и че няма хронологична и логическа връзка сред обособените диспозитиви.
Тези и други процесуални нарушавания, съгласно съда, пречат на подсъдимата да разбере в какво тъкмо е упрекната, което нарушава правото й на отбрана. Предстои насрочване на разпоредително съвещание по делото.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР