Без решение за увеличението на заплатите на медиците на срещата

...
Без решение за увеличението на заплатите на медиците на срещата
Коментари Харесай

Парите на медиците: Пореден опит за преговори, но без решение

Без решение за нарастването на заплатите на медиците на срещата сред работодатели и синдикати.

Според ръководителя на организацията Иван Маджаров по този начин ще има предвидимост

Днес двете страни разговаряха по самодейност на здравното министерство в търсене на решение за груповия трудов контракт. Последният настоящ контракт изтече през април.

А от този месец здравната каса трябваше да глобява лечебните заведения, които не са достигнали заложените заплати.

 Източник на Би Би Си: Ружа Игнатова може да е плащала на Таки до 100 000 евро на месец за отбрана 4 мин. Източник на Би Би Си: Ружа Игнатова може да е плащала на Таки до 100 000 евро на месец за отбрана  37-годишен с прякор Мушамата е дрифтаджията, аварирал на трамвайните линии в София (ВИДЕО) 2 мин. 37-годишен с прякор Мушамата е дрифтаджията, аварирал на трамвайните линии в София (ВИДЕО)  Шест часа пердах с юмруци и ритници: Мъж преби грубо брачната половинка си 5 мин. Шест часа пердах с юмруци и ритници: Мъж преби грубо брачната половинка си  Двойка изтегли с въдица с магнит сейф, цялостен с пари 2 мин. Двойка изтегли с въдица с магнит сейф, цялостен с пари  „ Пускаха ракети, само че без резултат “: Какви са вредите от градушката? 3 мин. „ Пускаха ракети, само че без резултат “: Какви са вредите от градушката?  Засякоха автомобил с 221 км/ч по Автомагистрала „ Тракия “ 2 мин. Засякоха автомобил с 221 км/ч по Автомагистрала „ Тракия “  Източник на Би Би Си: Ружа Игнатова може да е плащала на Таки до 100 000 евро на месец за отбрана 4 мин. Източник на Би Би Си: Ружа Игнатова може да е плащала на Таки до 100 000 евро на месец за отбрана  37-годишен с прякор Мушамата е дрифтаджията, аварирал на трамвайните линии в София (ВИДЕО) 2 мин. 37-годишен с прякор Мушамата е дрифтаджията, аварирал на трамвайните линии в София (ВИДЕО)  Шест часа пердах с юмруци и ритници: Мъж преби грубо брачната половинка си 5 мин. Шест часа пердах с юмруци и ритници: Мъж преби грубо брачната половинка си  Двойка изтегли с въдица с магнит сейф, цялостен с пари 2 мин. Двойка изтегли с въдица с магнит сейф, цялостен с пари  „ Пускаха ракети, само че без резултат “: Какви са вредите от градушката? 3 мин. „ Пускаха ракети, само че без резултат “: Какви са вредите от градушката?  Засякоха автомобил с 221 км/ч по Автомагистрала „ Тракия “ 2 мин. Засякоха автомобил с 221 км/ч по Автомагистрала „ Тракия “

Санкции към този момент няма, тъй като няма на каква база да се приложат. Синдикатите упорстват нарастване на заплатите в бранша приблизително с 25 на 100.

Работодателите обаче не желаят да подпишат без разбор.

Снимка: bTV

„ Очакваме анализът да покаже накъде вървим, тъй като те желаеха 25 % над остарялото. Искат се едни суми, като съществени заплати, които ще повлекат след себе си всичко друго - просто лечебните заведения ще банкрутират “, изясни доктор Неделчо Тотев от Сдружението на общинските лечебни заведения.

Снимка: bTV

Според Росица Палешникова от Конфедерацията на труда „ Подкрепа “ работодателите „ тупат топката “.

„ Работодателите на лечебните заведения желаят големи и задълбочени разбори, което е труд в границите на два, три месеца. Това значи до септември да не се вземат никакви съответни решения, което ще ни докара на улицата. Няма да оставим нещата по този начин “, съобщи още тя.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР