Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу

...
Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата подгони зам.-кмет на Плевен за подкупи

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания углавен съд обвинителен акт против заместник-кмет на община Плевен за желани и получавани подкупи в размер на общо 40 530 лв.. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна профилирана прокуратура.

През интервала ноември 2011 г.-април 2014 година в изискванията на продължавано закононарушение и като длъжностно лице, заемащо отговорно служебно състояние, заместник-кметът желал и получавал пари, които не му се следват, от шеф на компания. С сдружението общината имала контракт за поддръжка и ремонт на публичното осветяване на Плевен, подписан през януари 2011 година

Исканите пари били определяни като % (10% или 15% ) от сумите, посочени във фактурите на фирмата-изпълнител за осъществените действия, които тя представяла в общината. Заместник-кметът разпореждал стартирането на платежни нареждания за превеждане на сумите по фактури на сдружението, единствено в случай че получел на ръка претенции % от съответната сума.

В общо 16 случая упрекнатият заместник-кмет получавал приблизително по 4 - 6 хиляди лв., с цел да разпореди всяко заплащане към компанията.

На 22 април 2014 година той е арестуван от чиновници на ДАНС в кабинета си незабавно, откакто получил от шефа на компанията следващия плик с 4000 лв. рушвет – 40 белязани банкноти с номинал 100 лв..
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР