Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу

...
Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Съдят шестима полицейски служители за участие в организирана престъпна група за корупция

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания углавен съд обвинителен акт против шестима полицейски чиновници, упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група за искане и приемане на подкупи.

Събраните по досъдебното произвеждане доказателства сочат, че групата е работила от началото на 2017 година до 23.01.2019 година на територията на гр. София. Тя е била ръководена от К.К., контрольор в Четвърто районно управление (на МВР) на Столична дирекция на вътрешните работи, в нея взели участие четирима чиновници от същото Районно ръководство и чиновник от Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “.

Шестимата упрекнати са предадени на съд за това, че желали и получили неследващи им се облаги – пари, от шефове на търговски обекти в столицата, с цел да не бъдат осъществявани инспекции в обектите им. Търговците плащали ежемесечна такса „ успокоение “. Полицейските чиновници предупреждавали служащите в комерсиалните обекти и за идни инспекции по линия на търговията с подправени артикули и укриване на налози.

Ръководителят и членовете на незаконното съдружие са предадени на съд за присъединяване в незаконна група (престъпление по член 321, алинея 3 от НК), както и за искане и приемане на рушвет от длъжностно лице (престъпление по член 302, т. 1, вр. с член 301, алинея 1 от НК).

Максималното наказване, което могат да получат, в случай че бъдат приети за отговорни, е „ отнемане от независимост “ от 5 до 15 години.

Специализираният углавен съд насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР