Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу

...
Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

16-годишният ученик от Пловдив, вербуван от Ислямска държава, отива на съд

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания углавен съд обвинителен акт против малолетния възпитаник от Пловдив, който от януари до юни 2019 година, за основаване на ужас и боязън в популацията, изготвил и държал в две тавански пространства в жилищния си блок голям размер самоделни взривни устройтва и пиротехнически произведения.

На 5 юни 2019 година при извършени дейности по следствието бяха открити и конфискувани тръбна бомба, задействаща се по електрически прийом, взривно устройство, съдържащо 1,85 кг взривно вещество, пирони и парчета ламарина, сложени в обгърната с опаковачно тиксо бяла пластмасова саксия, както и 14,5 кг. самоделна взривна примес в пластмасови бутилки за минерална вода. Намерени са и огромен брой пиротехнически устройства с друг размер - в поцинкована тръба, в цилиндричен пластмасов резервоар, в писалка, в картонени тела, както и 2,255 кг самоделно направена пиротехническа примес.

Иван Гешев: Задържаното 16-годишно дете е било вербувано от Ислямска страна

Разследването е открило, че през януари 2019 година тогавашният деветокласник почнал да се интересува от идеологията на Ислямска страна.

Предстои Специализираният углавен съд да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР