Специализираната прокуратура съобщи, че е започнала дело за длъжностно престъпление

...
Специализираната прокуратура съобщи, че е започнала дело за длъжностно престъпление
Коментари Харесай

Прокуратурата образува дело заради изграждането на детската болница

Специализираната прокуратура заяви, че е почнала дело за длъжностно закононарушение поради поръчката за създаване на детска болница. Досъдебното произвеждане е за това, че длъжностно лице от Министерството на здравеопазването е нарушило и не е изпълнило служебните си отговорности по отношение на възлагането и осъществяването на социална поръчка с предмет "Избор на реализатор за създаване на Национална многопрофилна детска болница ".

Вероятно става дума за написа Mediapool. По думите на Кацаров в него има данни за редица нарушавания в конкурсната процедура, извършена по времето на ръководството на ГЕРБ. Служебният министър сподели, че са преведени предплатено 9 млн. лева на консорциума от компании от групата на "Главболгарстрой " (ГБС), без да има законово съображение за това.

В сигнала са посочени дейности на „ всички длъжностни лица, ангажирани по този проблем “, в това число на някогашния министър председател Б ойко Борисов и някогашните му здравни министри Кирил Ананиев и Костадин Ангелов.

Бившите ръководещи от ГЕРБ бяха сключили контракт за създаване на профилираното лечебно заведение в незавършен градеж в двора на Медицинска академия в София. На 23 юни, че остарелият градеж ще бъде съборен, а на негово място ще има нова, съвременна постройка. В края на юли беше преустановен и договорът с ГБС.

Изграждането на детска болница с всички медицински грижи, нужни за лекуването на деца, е тематика, която се разисква от години. Правителството на ГЕРБ възнамеряваше да продължи строителството на изоставена постройка, замислена през 70-те, макар всеобщата опозиция от педиатри и родители.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео   please wait
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР