Специализираната прокуратура съобщи, че е извършила проверка и е открила,

...
Специализираната прокуратура съобщи, че е извършила проверка и е открила,
Коментари Харесай

Прокуратурата откри делото срещу Асен Василев, а прокурорът си направи отвод

Специализираната прокуратура заяви, че е направила инспекция и е разкрила, че при нея има формирано досъдебно произвеждане против вицепремиера и министър на финансите Асен Василев. Прокурорът по него към този момент си е направил отказ. Рашков изясни пред bTV през вчерашния ден, че следствието се води за закононарушение по работа.

 

За делото Рашков заяви в сряда пред публицисти в Народното събрание. По негови думи делото е почнало след сигнал на предприемача Георги Самуилов, който е притежател на Инса Ойл. Дневник оповестява, че недоволствата в сигнала на Самуилов са " систематичен напън и тормоз ", " голословни и с нищо непредизвикани дейности по отношение на компаниите на Инса, в това число данъчни инспекции и проверки ".

Днес Рашков сподели, че съгласно материалите на прокуратурата легален мотив за образуването на делото са материали, изпратени от Министерство на вътрешните работи. Министърът обаче беше безапелационен, че такива данни Министерство на вътрешните работи не е пращало. " Това е откровена неистина ", сподели Рашков. И назова делото " корист с право от прокуратурата ".

От Специализираната прокуратура споделят, че не могат да потвърдят достоверността на показания от Рашков документ и загатват, че той е добит нерегламентирано. Заради изявленията на премиера Кирил Петков, който на въпрос за следствието в сряда съобщи, че това е " безсрамие ", наблюдаващият прокурор си е направил отказ по отношение на политическите квалификации и разгласяване на името му. Той възприема това като практикуване на политически напън върху работата му по следствието.

Прокуратурата още пишат, че повече детайлности по случая няма да бъдат оповестявани, с цел да не се заплаши изходът на следствието и разкриването на обективната истина.

Пламен Валентинов
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР