Специализираната прокуратура привлече като обвиняем Красимир Кирилов - към момента

...
Специализираната прокуратура привлече като обвиняем Красимир Кирилов - към момента
Коментари Харесай

Специализираната прокуратура обвини прокурор заради далавера с багер

Специализираната прокуратура притегли като обвинен Красимир Кирилов - все още прокурор в Софийска градска прокуратура, за закононарушение по работа, осъществено на 22 декември 2015 година Това оповестиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България.
Разследването е почнало по сигнал от Окръжния прокурор на Окръжна прокуратура - Плевен с данни за длъжностни закононарушения от Кирилов, който през 2015г. е бил административния началник на Районна прокуратура – Кнежа.
На 25 ноември 2009 година в Районна прокуратура –Кнежа било формирано досъдебно произвеждане против незнаен причинител за осъществена фалшификация на идентификационни номера на екскаватор марка „ KOMATSU “, защото са открити несъответствия с номерата на рамата. Багерът е привързан като материално доказателство по делото.
В края на 2015 година в районна прокуратура - Кнежа са постъпили молба за връщане на материалното доказателство – от сдружение, което е показало, че е притежател на багера, който е възложен на лизинг и молба от друго лице, което е твърдяло, че правоимащо лице да получи материалното доказателство.
Наблюдаващият прокурор по делото Красимир Кирилов е нарушил служебните си отговорности и при липса на доказателства за благосъстоятелност върху багера и изявени искания от разнообразни лица към една и съща движимост, на 22 декември 2015 година е разпоредил материалното доказателство да бъде върнато и на лизингодателя, и на претендиращото лице.
Специализираната прокуратура е открила, че лизингодателят е притежател на багера, само че не е бил известен за произнасянето на прокурора, а претендиращото лице е взело на ръка същия ден постановлението на Кирилов от 22 декември 2015 година и в действителност е получило владението върху това материално доказателство в края на работния ден.
По този метод багерът е върнат напълно умишлено от прокурора на разположение, което не е притежател и няма никакви права върху него.
В хода на следствието Специализираната прокуратура е упълномощила на КПКОНПИ осъществяването на оперативно-издирвателни мероприятия за определяне на лица, имащи отношение към предмета на следствието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР